Cele mai citite
 


Letonia confirmă primul caz de gripă A /H1N1/
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Riga, 1 iulie /Agerpres/ - Letonia a anunţat primul caz confirmat de gripă A /H1N1/, a anunţat marţi Agenţia pentru sănătate publică din această ţară, potrivit Reuters.

Este vorba de o femeie care a vizitat Statele Unite şi Canada şi a revenit în Letonia prin Berlin, la 21 iunie, a precizat sursa menţionată.

„Simptomele bolii au fost descoperite în timpul zborului şi, după aterizare, ea a fost internată la Centrul de boli infecţioase din Letonia, unde este supusă unui tratament”, precizează agenţia.

Letonia este al doilea stat baltic, după Estonia, unde există un caz confirmat al noului tip de gripă. AGERPRES/(Maia Găucan)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Plan de intervenţie în caz de gripă porcină, adoptat de CJSU Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare a adoptat miercuri un plan de măsuri şi intervenţie în caz de pandemie de gripă porcină, având în vedere numărul de decese cauzate de virusul AH1N1 în Ucraina.
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.
Noi cazuri de gripă A (N1H1) confirmate în Australia, Thailanda, Noua Zeelandă Melbourne, 1 iulie /Agerpres/ - Doi australiani au murit în urma contractării gripei A (H1N1), ridicând bilanţul morţilor provocate de virus în Australia la 7, notează Associated Press. Ofiţerul-şef adjunct pentru sănătate din Victoria, Rosemary Lester, a declarat luni că cei doi bărbaţi, în vârstă...
Brazilia: 69 de cazuri noi de gripă porcină Brasilia, 1 iulie /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii din Brazilia a înregistrat 69 de noi cazuri de gripă porcină, ridicând la 591 numărul persoanelor contaminate de virusul A/H1N1 în această ţară, de patru ori mai multe decât în urmă cu o săptămână, informează AFP.
Gripa porcină în America de Sud: numărul deceselor a crescut la 40 Buenos Aires, 1 iulie /Agerpres/ - Numărul deceselor atribuite gripei porcine a crescut la 40 în America de Sud, cu victime noi în Argentina şi Chile, unde se preconizează că pandemia îşi va atinge apogeul în următoarele săptămâni, pe fondul iernii australe, relatează AFP.