Cele mai citite
 


Primarul Piedone a donat două salvări Serviciului de Ambulanţă şi Crucii Roşii sector 4
marţi, 1 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 1 mar /Agerpres/ - Primarul Cristian Popescu-Piedone a donat marţi cele două ambulanţe sociale pe care le-a primit din partea Primăriei Napoli către Serviciul de Ambulanţă şi Crucea Roşie din sectorul 4.
Reprezentanţii celor două instituţii beneficiare au apreciat gestul primarului, subliniind că aceste maşini sunt necesare activităţii lor zilnice.
'Ne bucurăm că primarul Piedone a înţeles necesitatea înfiinţării primului serviciu de asistenţă socială sector 4 şi că, în acest scop, vor fi dezvoltate servicii sociale cu sprijinul voluntarilor Crucii Roşii din sector, pentru a veni în sprijinul persoanelor fără adăpost', a declarat reprezentanta Serviciului de Asistenţă a Crucii Roşii Sector 4, Venera Vasiliu.
Aceasta a precizat că ambulanţa primită este prima din dotare şi a amintit cu această ocazie că edilul va susţine şi pregătirea voluntarilor pentru acordarea primul-ajutor, în cadrul unui proiect finanţat din Fondul Economic European.
Primarul Popescu-Piedone a arătat că donaţia a fost făcută 'pentru cetăţenii sectorului 4'.
'Serviciul de Ambulanţă al Sectorului 4 va primi şi el o maşină dotată corespunzător şi ne bucurăm că astăzi, de 1 martie, am putut să le facem un asemenea cadou de mărţişor. Nu vom fi la primul act de acest gen, vom continua aceste activităţi în slujba cetăţeanului', a spus primarul.
Reprezentanta Serviciului Regional de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alice Grasu, a arătat că ambulanţa primită va înlocui imediat o altă maşină veche de opt ani şi va fi dotată cu aparatură modernă de ultimă generaţie pe care o vor lua de la o altă salvare, implicată zilele acestea într-un accident.
'Vom face o ambulanţă complexă şi va asigura asistenţa de urgenţă a locuitorilor din Bucureşti, nu doar a celor din sectorul 4. În prezent, la nivelul Capitalei şi al judeţului Ilfov, există 173 de maşini, iar 28% dintre ele sunt mai vechi şi trebuie înnoite', a menţionat Alice Grasu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primarul Piedone donează două ambulanţe serviciului de specialitate din sectorul 4 şi Crucii Roşii Primarul Cristian Popescu-Piedone a decis să doneze două ambulanţe cu dotări moderne primite de la municipalitatea din Napoli către Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - microstaţia sector 4 şi către Crucea Roşie din această zonă administrativă.
Alba: Serviciu Privat de Ambulanţă, inaugurat de Crucea Roşie Crucea Roşie Română (CRR) Filiala Alba a lansat joi Serviciul Privat de Ambulanţă, care va fi deservit pentru început de patru ambulanţe dotate cu echipamente noi, conform standardelor în vigoare, precum şi de personal medical cu pregătire şi experienţă în acest domeniu de activitate  - medici, asistenţi...
Crucea Roşie a lansat primul punct de prim ajutor din judeţul Brăila în satul izolat Titcov Crucea Roşie Română a lansat primul punct de prim ajutor din Brăila, care este situat în satul izolat Titcov, din Insula Mare a Brăilei, proiect susţinut financiar de către METRO România şi din fondurile obţinute în cadrul Galei Crucea Roşie din 2012, potrivit unui comunicat remis joi de Crucea Roşie...
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.