Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: 4.000 de bistriţeni diagnosticaţi cu infecţii respiratorii într-o săptămână
miercuri, 2 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 4.000 de bistriţeni care s-au prezentat la medic săptămâna trecută au fost diagnosticaţi cu diverse forme de infecţii respiratorii, de la viroze până la pneumonii şi gripă sezonieră, potrivit datelor afişate marţi pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.
Dintre pacienţi, 3.671 suferă de infecţii ale aparatului respirator superior, 42 dintre aceştia ajungând pe patul de spital. Faţă de săptămâna precedentă, numărul virozelor a crescut cu aproape 20%.

Cele mai expuse grupe de vârstă sunt cele între 5 şi 14 ani (1.534 cazuri, opt internări), 15 - 29 ani (869 cazuri, 10 internări) şi 0 - 4 ani (738 cazuri, opt internări).

Şi numărul pneumoniilor a fost în creştere cu aproape 10%, fiind diagnosticate 328 de cazuri, dintre care 50 au necesitat spitalizarea. Cele mai multe internări, 18, s-au impus în cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 şi 4 ani, dintr-un total de 51 de îmbolnăviri.

Alte 100 cazuri de pneumonie au fost identificate la grupa de vârstă 30 - 64 ani şi 81 cazuri la grupa de vârstă 5 - 14 ani.

În plus, a fost înregistrat un caz de gripă sezonieră la un bărbat de peste 50 de ani, pentru care s-a impus de asemenea spitalizarea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Aproape 2.500 de bistriţeni cu viroze respiratorii, într-o săptămână; un pacient diagnosticat cu gripă sezonieră Aproximativ 2.500 de bistriţeni au ajuns săptămâna trecută la medic cu diverse forme de viroze respiratorii, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, unul dintre aceştia fiind spitalizat cu gripă sezonieră. Numărul pacienţilor a crescut, faţă...
Bistriţa-Năsăud: Încă un caz de gripă şi un deces din cauza unei pneumonii, în ultima săptămână O femeie de 63 de ani din judeţul Maramureş, care venise într-o vizită în Bistriţa, a murit la spital după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Doina Petri.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 2.300 persoane diagnosticate cu viroze respiratorii în ultima săptămână Aproximativ 2.300 de bistriţeni, dintre care circa două treimi sunt copii, au fost diagnosticaţi în ultima săptămână cu diverse forme de viroze respiratorii, potrivit datelor afişate joi pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 3.000 de bistriţeni s-au îmbolnăvit din cauza virozelor într-o săptămână Aproape 3.000 de bistriţeni s-au prezentat săptămâna trecută la medic cu diverse forme de viroze respiratorii, numărul acestora crescând cu 800 de persoane faţă de săptămâna precedentă, potrivit statisticilor publicate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 1.700 de bistriţeni cu viroze în prima săptămână a anului Aproape 1.700 de bistriţeni s-au prezentat la medic în prima săptămână a acestui an cu diverse forme de viroze respiratorii, potrivit datelor publicate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, 63 dintre aceştia fiind internaţi în spital.
Bistriţa-Năsăud: Numărul virozelor a crescut cu 15% într-o săptămână Numărul virozelor raportate în ultima săptămână de medicii de familie bistriţeni a crescut cu 15% faţă de săptămâna precedentă, printre bolnavi numărându-se şi un copil cu simptome de gripă sezonieră, potrivit datelor publicate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.