Cele mai citite
 


Gorj: Circa două mii de viroze şi pneumonii înregistrate în ultima săptămână
miercuri, 2 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ două mii de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în săptămâna 22-28 februarie la nivelul judeţului Gorj de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), numărul crescând cu câteva sute comparativ cu perioada anterioară.
Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Gorj, Elena Piţian, cele mai multe viroze din totalul celor 1.279 înregistrate au fost la copiii cu vârsta între 5 şi 14 ani (547 cazuri) şi la persoanele cu vârste între 15 şi 29 de ani (335 cazuri). În ceea ce priveşte situaţia pneumoniilor, cele mai multe au fost la grupa de vârstă 5-14 ani şi la cea de 30-64 ani.

'În ultima săptămână am înregistrat 1.279 de viroze şi 673 cazuri de pneumonii. Au fost afectate toate grupele de vârstă, începând de la nou-născuţi până la persoanele vârstnice de peste 65 ani. Au existat şi 108 persoane cu viroze, cele mai multe copii de până la 14 ani, şi 151 cu pneumonie care au necesitat internare pentru a primi tratament de specialitate. Este o creştere mare a cazurilor de îmbolnăviri raportate de la o săptămână la alta. A fost o perioadă de umiditate accentuată şi frig foarte mare, de aceea au apărut atât de multe cazuri, în special la copii, pentru că ei nu ştiu cum să se protejeze şi frecventează şi colectivităţile, unde riscul de îmbolnăvire e crescut', a precizat, marţi, pentru AGERPRES, Elena Piţian.

La nivelul judeţului Gorj pe toată perioada de iarnă nu a fost înregistrat decât un singur caz de gripă. Pentru campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere, care s-a încheiat la sfârşitul lunii februarie, DSP Gorj a repartizat medicilor de familie din judeţ aproximativ 18.000 de doze de vaccin, în prezent mai existând în stoc circa 4.000 de doze.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Aproximativ 1.300 de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână în judeţ Aproximativ 1.300 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în creştere comparativ cu perioadele anterioare, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.
Gorj: Peste 1.700 de viroze şi pneumonii înregistrate în ultima săptămână Aproximativ 1.700 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în creştere comparativ cu săptămâna anterioară, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.
Gorj: Peste 600 de cazuri de viroze şi pneumonii înregistrate în ultima săptămână Peste 600 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în scădere comparativ cu perioadele anterioare, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.
Gorj: Circa 1.600 de viroze şi pneumonii înregistrate în ultima săptămână Aproximativ 1.600 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în creştere comparativ cu perioadele anterioare, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.
Gorj: Circa 1 500 de cazuri de viroze şi pneumonii înregistrate în ultima săptămână în judeţ Aproximativ 1 500 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în scădere comparativ cu perioada anterioară, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.
Gorj: Peste 1 600 de cazuri de viroze şi pneumonii înregistrate în ultima săptămână Peste 1 600 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în uşoară creştere comparativ cu perioada anterioară, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.