Cele mai citite
 


Hunedoara: Prefectura a constituit echipele de control pentru magazinele de etnobotanice
miercuri, 2 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai multe echipe de control pentru verificarea activităţii desfăşurate de magazinele care comercializează substanţe etnobotanice au fost constituite în judeţul Hunedoara, printr-un ordin al prefectului Attila Dezsi.
'Sunt necesare în judeţul Hunedoara acţiuni concrete de combatere a acestei probleme care tinde să devină un fenomen, în special în rândul generaţiei tinere', a declarat marţi prefectul judeţului Hunedoara, apreciind că trebuie luate măsuri ferme pentru stoparea consumului şi distribuţiei de plante cu efecte halucinogene.

În baza unui Plan judeţean de măsuri, echipele mixte vor efectua controale, conform competenţelor legale, în locurile şi mediile în care se produc, se comercializează, se utilizează sau se consumă ilegal produse cu efecte psihoactive.

'Noi sperăm ca magazinele care comercializează substanţe etnobotanice să-şi închidă porţile definitiv. Patronii acestor magazine trebuie să înţeleagă că aduc un prejudiciu sănătăţii cetăţenilor. Sunt convins că aceste magazine vor dispărea din judeţul Hunedoara', a susţinut prefectul.

Consiliile locale din Deva, Hunedoara, Petrila şi Petroşani au interzis funcţionarea 'magazinelor de vise' pe raza acestor localităţi. Poliţiile Locale din aceste oraşe au primit atribuţii pentru verificarea magazinelor despre care se ştia că se ocupă cu vânzarea de substanţe etnobotanice.

Conform datelor oficiale, zilnic la camerele de gardă sunt semnalate cazuri de persoane care au nevoie de îngrijiri medicale din cauză că au folosit etnobotanice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Amenzi de peste 45.000 de lei aplicate comercianţilor de etnobotanice Două firme hunedorene care comercializează produse din categoria etnobotanicelor au fost sancţionate de echipele mixte de control coordonate de Prefectura Hunedoara cu amenzi care totalizează 45.500 de lei, iar activitatea acestora a fost suspendată pentru trei luni, a declarat, joi, prefectul judeţului...
Hunedoara: Reţea de distribuitori de etnobotanice din mai multe judeţe ale ţării, destructurată în Operaţiunea "Transilvania" Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba şi procurorii DIICOT au destructurat marţi o grupare infracţională organizată ce avea ca preocupări introducerea în ţară şi traficul de substanţe etnobotanice, la sediul DIICOT Hunedoara fiind aduse, pentru audieri, 28...
Hunedoara: Tânăr operat la Petroşani după ce a înghiţit o pungă cu droguri Un tânăr a fost operat la Spitalul de Urgenţă din Petroşani după ce a înghiţit o pungă cu droguri pentru a nu fi prins de poliţiştii şi procurorii care anchetează cazul reţelei de distribuitori de stupefiante în Valea Jiului, starea de sănătate a pacientului fiind 'acceptabilă'.
Hunedoara: Anchete în cazul elevilor din Petroşani care au ajuns la spital după ce au fumat etnobotanice Poliţia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara s-au sesizat în cazul celor doi elevi de clasa a X-a, de la un liceu din Petroşani, care după ce au fumat ţigări cu etnobotanice, li s-a făcut rău şi au fost internaţi în Spitalul de Urgenţă din localitate.
Hunedoara: Doi elevi de liceu internaţi în spitalul din Petroşani după ce au fumat etnobotanice Doi elevi de clasa a X-a de la un liceu din Petroşani au fost internaţi, joi, în Spitalul de Urgenţă din localitate, după ce s-au prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor cu tulburări comportamentale severe, cauzate de consumul de substanţe etnobotanice.
Hunedoara: Laborator clandestin de preparare a etnobotanicelor descoperit de poliţiştii BCCO Un laborator clandestin de preparare a substanţelor etnobotanice a fost descoperit joi în Cluj-Napoca în timpul unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, mai multe persoane fiind aduse la audieri la sediul DIICOT Hunedoara.