Cele mai citite
 


Suceava: Gheorghe Flutur le cere părinţilor să se implice în combaterea consumului de etnobotanice
miercuri, 2 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, prezent, marţi, la şedinţa semestrială cu directorii de şcoli, le-a solicitat părinţilor să se implice în prevenirea comercializării produselor etnobotanice, alături de reprezentanţii unităţilor şcolare şi ai autorităţilor judeţene şi locale.
'Este o dezbatere întreagă. Dacă legea interzice comercializarea, asta nu înseamnă că se va realiza o stopare a fenomenului. Trebuie o implicare a tuturor verigilor. Dacă stai de vorbă cu copiii, şi noi am convocat un consiliu judeţean al elevilor, ce a fost foarte interesant, afli foarte multe. La discuţiile cu ei a reieşit faptul că zona de teribilism este anturajul. Familia, şcoala, autorităţile trebuie chemate pentru a stopa acest fenomen, nu doar prin amenzi şi sancţiuni se poate face acest lucru', a spus Flutur.

La rândul său, reprezentantul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava Ionuţ Epureanu a anunţat că o nouă campanie de prevenire a consumului de etnobotanice se va derula în judeţ, având în vedere că fenomenul este îngrijorător şi trebuie făcută o prevenţie şi o combatere responsabilă şi agresivă.

'Nu vreau să vă îngrijorez, dar este un fenomen ce începe să devină din ce în ce mai vizibil. Despre ceea ce se întâmplă trebuie să ştie şi părinţii, pentru că au un rol esenţial în educare', a spus Epureanu.

Autorităţile din trei oraşe ale judeţului Suceava au luat hotărâri cu privire la interzicerea comercializării plantelor etnobotanice pe teritoriul lor. Este vorba despre municipiile Suceava, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc. Dacă în cazul consiliilor locale din Suceava şi Rădăuţi hotărârile prevăd interzicerea totală a comercializării produselor etnobotanice, deliberativul local din Câmpulung Moldovenesc a decis interzicerea comercializării acestora pe o rază de 2.000 de metri faţă de unităţile de învăţământ, instituţiile de cultură, clubul copiilor şi elevilor, lăcaşele de cult, instituţiile publice şi de cultură.

Toate cele 14 magazine de etnobotanice din judeţ, aparţinând a zece firme ce aveau ca obiect de activitate comercializarea de plante etnobotanice, au fost închise prin ordin al prefectului de Suceava, Sorin Arcadie Popescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Parteneriat internaţional în lupta antidrog Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a devenit membru al Reţelei Internaţionale de Promovare a Incluziunii Sociale, Egalităţii de Şanse şi Combatere a Sărăciei 'Street Children Network Europe'.
Giurgiu: Campanie de informare în şcoli pentru prevenirea consumului de etnobotanice Giurgiu, 28 feb /Agerpres/ - Poliţiştii au desfăşurat în ultima săptămână a lunii februarie o campanie de informare în unităţile de învăţământ din municipiul Giurgiu, având ca scop prevenirea consumului de substanţe etnobotanice.
Suceava: Consumatori de plante etnobotanice au apelat la consiliere antidrog Zece tineri au apelat, în prima lună a acestui an, la specialiştii Centrului Judeţean Antidrog Suceava, după ce au consumat plante etnobotanice.
Comunicat de presă - IPJ Suceava SIGURANŢA RUTIERÃ - PRIORITATE A POLIŢIŞTILOR ACŢIUNE DE PREVENIRE ŞI COMBATERE A ACCIDENTELOR RUTIERE PE FONDUL CONSUMULUI DE ALCOOL
Campanie de prevenire a consumului de etnobotanice derulată de IŞMB Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va lansa luni campania 'Trăieşte-ţi viaţa fără etnobotanice' de conştientizare a efectului nociv pe care îl are consumul de substanţe etnobotanice, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IŞMB, Marian Banu.
Suceava: Toate magazinele de vise din judeţ au fost închise Suceava, 25 feb /Agerpres/ - Toate cele 14 magazine care comercializau plante etnobotanice din judeţul Suceava au fost închise.