Cele mai citite
 


Tribunalul Braşov a dat câştig de cauză primăriei în lupta cu etnobotanicele
miercuri, 2 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Magistraţii Tribunalului Braşov au respins cererea formulată de una dintre cele patru firme care comercializează produse etnobotanice pe raza municipiului, care a cerut instanţei să respingă aplicarea hotărârii Consiliului Local din noiembrie 2010 prin care se interzice funcţionarea magazinelor şi comercializarea plantelor etnobotanice, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, primarul George Scripcaru.
'Ştim că patru firme au depus cereri în instanţă pentru suspendarea şi anularea hotărârii Consiliului Local, dar deocamdată instanţa s-a pronunţat doar pentru una dintre acestea. Este un prim pas important pentru noi. Deocamdată, la primărie nu avem cereri depuse pentru reautorizarea funcţionării acestui gen de magazine pentru anul 2011. Oricum dacă vor dori să se reautorizeze, firmele trebuie să facă dovada că produsele pe care le comercializează nu sunt dăunătoare sănătăţii, a spus Scripcaru.

Primarul Braşovului crede că firma care a pierdut procesul la Tribunal va face recurs la Curtea de Apel.

La jumătatea lunii noiembrie 2010, primarul George Scripcaru a emis o dispoziţie prin care se interzicea comercializarea etnobotanicelor în municipiul Braşov şi neautorizarea funcţionării magazinelor care comercializau etnobotanice. În baza acestei dispoziţii, Consiliul Local a adoptat în unanimitate în 26 noiembrie 2010 o hotărâre prin care se interzice comercializarea etnobotanicelor în municipiu şi neautorizarea acestor magazine pentru a-şi continua activitatea.

În Braşov funcţionau în luna noiembrie 2010 17 puncte de comercializare a plantelor etnobotanice. Multe dintre acestea au fost închise în urma controalelor întreprinse de instituţiile abilitate, iar la altele activitatea a fost suspendată pentru o perioadă de şase luni. Potrivit primarului, în prezent mai sunt deschise în Braşov două astfel de magazine, dar fără să fie autorizate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În municipiul Braşov, mai funcţionează şase magazine de produse etnobotanice Braşov, 17 feb /Agerpres/ - Şase unităţi care comercializează produse etnobotanice mai funcţionează în municipiul Braşov, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Braşov, Ionuţ Spătaru.
Braşov: Campania "Sănătatea este 'noua euforie' din viaţa ta, nu drogurile", organizată de DSP Ziua mondială de luptă împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri a fost marcată miercuri, la Braşov, printr-o masă rotundă organizată de Direcţia de Sănătate Publică, în parteneriat cu Asociaţia naţională de luptă împotriva drogurilor (ANLID), Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog...
Braşov: Avem nevoie de un program naţional pentru tratarea hepatitelor de tip B şi C Pentru tratarea hepatitelor de tip B şi C este nevoie de un program naţional în care să fie testate în primul rând categoriile de risc, a declarat, vineri, Adriana Moţoc, medic specialist în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi Boli Tropicale "Victor Babeş" din Bucureşti, într-o conferinţă de presă...
Cluj: Dublare a numărului persoanelor care cer ajutor în lupta cu etnobotanicele Tot mai multe persoane se adresează Centrului de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog (CPECA) Cluj, în lupta, pentru ei sau pentru aparţinători, cu substanţele etnobotanice.
Procurorii DIICOT au descoperit la Braşov 300.000 de euro, proveniţi din vânzarea de etnobotanice Procurorii DIICOT din Braşov au descoperit o casetă de valori, aflată la o unitate bancară din municipiul Braşov, în care se aflau 300.000 de euro, banii fiind obţinuţi de o grupare ce se ocupa cu comercializarea de produse etnobotanice.
Braşov: Construcţia aeroportului şi cea a spitalului regional, proiecte locale de mare importanţă pentru autorităţile locale Prefectul Braşovului, Ciprian Băncilă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Veştea, primarul George Scripcaru şi deputatul PNL de Braşov, Gabriel Andronache, au făcut apel miercuri, într-o conferinţă de presă comună, la toţi parlamentarii de Braşov să susţină adoptarea legii de clarificare...