Cele mai citite
 


16 decese legate de gripa porcină în Canada (nou bilanţ)
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Ottawa, 1 iulie /Agerpres/ - Bilanţul deceselor legate de virusul A/H1N1 în Canada a crescut luni la 16, după anunţarea morţii unei fetiţe de şase ani în provincia Ontario şi a altor două decese în Quebec, relatează AFP, citând autorităţile sanitare.

 

Virusul gripei porcine pare să fi contribuit la decesul fetiţei, dar rolul său exact nu a fost încă determinat, a declarat dr. Arlene King, responsabil al serviciilor sanitare al provinciei Ontario.

Fata, care nu a fost spitalizată, a decedat la 15 iunie. Analizele de laborator au arătat, câteva zile mai târziu, că era purtătoare a virusului A/H1N1.

Autorităţile federale americane au anunţat şi două noi decese în Quebec, provincie în care s-au înregistrat nouă din cele 16 decese legate de gripa porcină în Canada.

În Canada numărul cazurilor de gripă porcină este de 6.457, dintre care 404 ”au necesitat spitalizare”, a indicat agenţia de sănătate publică.AGERPRES/(Florin Ştefan)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Plan de intervenţie în caz de gripă porcină, adoptat de CJSU Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare a adoptat miercuri un plan de măsuri şi intervenţie în caz de pandemie de gripă porcină, având în vedere numărul de decese cauzate de virusul AH1N1 în Ucraina.
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
Gripa porcină, suspectată că s-ar fi extins în Europa Paris, 27 aprilie /Agerpres/ - Gripa porcină, suspectată că a ucis 81 de persoane în Mexic, pare să se extindă în diferite ţări, temerile autorităţilor sanitare mondiale de o pandemie umană fiind în creştere, informează AFP.
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.
Gripa porcină: 11.168 cazuri, 86 decese, potrivit celui mai recent bilanţ OMS Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu noul virus gripal A (H1N1) a ajuns la 11.168 de persoane în 42 de state, iar cel al deceselor la 86, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii vineri la Geneva, transmite AFP...
Gripa porcină: 4.379 contaminări în 29 state, 49 decese Geneva, 13 mai /Agerpres/ - Numărul persoanelor contaminate cu virusul hibrid A (H1N1) este de 4.379 în 29 de state, în timp ce numărul celor decedate a ajuns la 49, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în cel mai recent bilanţ, citat de AFP.