Cele mai citite
 


Cluj: A fost inaugurat bazinul pentru kinetoterapie din Complexul de Nataţie 'Universitas'
miercuri, 2 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS) a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) a inaugurat marţi, în prezenţa conducerii instituţiei, bazinul pentru kinetoterapie al Complexului de Nataţie 'Universitas', din parcul 'Iuliu Haţieganu'.
Rectorul UBB, prof. univ. dr. Andrei Marga, a evidenţiat la festivitatea inaugurală că 'în vremuri în care se tot reduc fondurile de investiţii', UBB inaugurează un obiectiv cu totul necesar pentru a împlini dezideratul consacrat 'Mens sana în corpore sano'.

'Micul bazin era necesar, ca bază sportivă de recuperare. Am dorit, totodată, să îi ajutăm pe cei mici să înveţe să înoate. Suntem încântaţi că putem duce mai departe proiectul Campusului Educaţiei Fizice, după ce am realizat Campusul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, plus diverse lucrări, la alte facultăţi. Pe agenda de lucru a UBB modernizările pentru Educaţia Fizică au fost un obiectiv major. În prezent, la FEFS studiază peste 2.100 de studenţi, îndrumaţi de 58 de cadre didactice titulare, 18 cadre asociate iar dotările de care dispune acum instituţia vor atrage tot mai mulţi tineri spre acest profil', a spus rectorul UBB.

Profesorul Andrei Marga a amintit nume celebre de sportivi care s-au afirmat pe băncile FEFS şi apoi la nivel mondial, precum Bella Karoly, fost antrenor al echipei olimpice de gimnastică, Simion Schobel, handbalist de renume mondial, Gabriela Szabo, campioană olimpică şi mondială la atletism, Ionela Ţârlea, campioană mondială la atletism, Maria Cioncan, medaliată la Jocurile Olimpice la atletism, apoi Simona Richter, Ioana Dinea, Laura Moise, medaliate la Jocurile Olimpice şi la Campionate Europene la judo, atletele Nicoleta Grasu, Iloc Cristina şi Mihaela Botezan.

Un alt obiectiv, pe care UBB va face eforturi să îl încheie cu bine, este Căminul 'Juventus', a adăugat Andrei Marga. El a precizat că fondurile alocate pentru bazinul mare şi bazinul mic de kinetoterapie au fost de 550 de miliarde lei, mai mult de jumătate fiind din resursele proprii ale UBB.

Decanul FEFS, prof. univ. Vasile Bogdan, a declarat pentru AGERPRES că baza sportivă din parcul 'Iuliu Haţieganu' se apropie, pe zi ce trece, de standardele europene. 'Politica UBB de valorificare a patrimoniului său este activă şi de apreciat. Bineînţeles că ne interesează să asigurăm studenţilor o bază didactică la parametri foarte înalţi, inclusiv în domeniul kinetoterapiei, dar şi pentru publicul larg, care vine în acest parc sportiv să ia o gură de sănătate', a spus decanul FEFS.

La rândul său, directorul administrativ adjunct al UBB, Bujor Câmpeanu, a declarat pentru AGERPRES că şi accesoriile necesare unui complex de nataţie olimpic au fost complet instalate - sistemul de cronometrare electronică şi cel de control al accesului în unitatea sportivă. Valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la 860.000 de euro, fonduri alocate atât de la bugetul de stat, cât şi din resursele proprii ale UBB. Investiţia a început în 2007 şi este integral terminată la 1 martie 2011. Bazinul de nataţie, de dimensiuni olimpice, omologat cu acest statut, plus cel de kinetoterapie funcţionează, din acest moment, la capacitatea lor maximă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Conferinţă Naţională de Medicină Aplicată la Educaţie Fizică şi Sport Personalităţi de renume ale vieţii medicale, cadre didactice şi formatori din facultăţile cu profil sportiv participă, joi şi vineri, la Cluj-Napoca, la prima ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină Aplicată la Educaţie Fizică şi Sport.
Kinetoterapie, o nouă specializare la Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia Universitatea '1 Decembrie 1918' Alba Iulia va avea din toamna acestui an, în cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale, o nouă specializare, Kinetoterapie şi motricitate specială, derulată în parteneriat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia şi Complexul Socio-Medical "Maria Beatrice"...
Cluj: A fost inaugurat primul Centru de Aptitudini Practice şi Simulare în Medicină din România Primul Centru de Aptitudini Practice şi Simulare în Medicină din România a fost inaugurat, miercuri, la Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Iuliu Haţieganu'' din Cluj-Napoca, noua unitate fiind realizată în urma unei investiţii din fonduri proprii de aproximativ 4,5 milioane de euro.
Cluj: Conferinţa Naţională de medicină aplicată la educaţie fizică şi sport Cadre didactice şi medici din întreaga ţară participă, sâmbătă şi duminică, la Conferinţa Naţională de medicină aplicată la educaţie fizică şi sport, care se desfăşoară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca.
Cluj: Reţeaua de sănătate Regina Maria a deschis o nouă policlinică, o investiţie de 300.000 de euro Reţeaua de sănătate Regina Maria a deschis, luni, la Cluj-Napoca, Policlinica Muzeului, o investiţie de 300.000 de euro.
Cluj: Rectorul Andrei Marga spune că 2011 a fost un an cu 'mulţi paşi înainte' la Universitatea Babeş-Bolyai Anul 2011 a fost la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) unul "cu mulţi paşi înainte", chiar şi în privinţa investiţiilor, instituţia bazându-se prioritar pe resursele proprii, dinamica ponderii acestora în buget fiind 56%, comparativ cu 48% în 2010, sau 40% în 2008, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr....