Cele mai citite
 


Botoşani: Salariaţii Spitalului Judeţean au câştigat în instanţă recuperarea a 25% din salariu doar pentru 2 zile
miercuri, 2 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Salariaţii Spitalului Judeţean Mavromati din Botoşani au obţinut în instanţă dreptul de a recupera 25% din salarii, însă doar pentru doar pentru două zile.
Sindicatul Sanitas din Spitalul Judeţean a solicitat instanţei să dispună acordarea integrală a drepturilor salariale aferente perioadei 1 iulie - 31 decembrie 2010, dar magistraţii Tribunalului Botoşani au decis ca aceste drepturi să fie achitate doar pentru zilele de 1 şi 2 iulie 2010.

'Instanţa s-a pronunţat în felul acesta, fără să precizeze motivul. În decizie se spune că pentru 1 şi 2 iulie se admite acţiunea noastră, adică ni se dă câştig de cauză pentru recuperarea celor 25%, şi începând cu 3 iulie până pe 31 decembrie spune că acţiunea este nefondată, cu drept de recurs. Chiar nu pot înţelege această decizie', a declarat liderul Sanitas de la Spitalul Judeţean, Lia Temciuc.

Cei 920 de angajaţi ai spitalului, în numele cărora a fost deschis procesul, intenţionează să atace la Curtea de Apel Suceava decizia magistraţilor botoşăneni. Ei speră să aibă câştig de cauză, în condiţiile în care colegii lor, din Sindicatul TESA al Spitalului Judeţean, au obţinut sentinţe favorabile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Grevă de avertisment în Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Peste 1.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani participă, miercuri, la o grevă de avertisment în semn de protest faţă de inechităţile din sistemul sanitar, a declarat, pentru AGERPRES, liderul sindical din spital, Lia Temciuc.
Botoşani: Un angajat al Spitalului Judeţean 'Mavromati' cere despăgubiri de un miliard de euro de la statul român Juristul Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani a dat în judecată Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), Guvernul şi Ministerul Finanţelor Publice pentru nerespectarea unui brevet social.
Botoşani: Salariaţii spitalului judeţean au protestat prin întreruperea activităţii pentru două ore Aproximativ 70 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' din Botoşani au participat, miercuri, la o grevă de avertisment, întrerupând pentru două ore activitatea.
Sepi: Sanitas vrea să sesizeze Corpul de control al ministrului Sănătăţii şi ITM cu privire la situaţia de la Botoşani Sindicatul Sanitas va sesiza Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) şi Corpul de control al ministrului Sănătăţii cu privire la încălcarea unor drepturi salariale ale angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani, a declarat, miercuri, prim-vicepreşedintele Sanitas, Marius Sepi.
Botoşani: A fost inaugurat noul compartiment de neurochirurgie al Spitalului Judeţean Mavromati Noul compartiment de neurochirurgie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani a fost inaugurat vineri, în prezenţa autorităţilor, dar şi a unor medici de la Clinica de Neurochirurgie din Iaşi.
Botoşani: Angajat al Spitalului Judeţean 'Mavromati', concediat a cincea oară Un angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani a fost concediat pentru a cincea oară în mai puţin de trei ani.