Cele mai citite
 


Vaslui: Bolnavii internaţi la SJU trebuie să vină cu lenjerie de pat de acasă
miercuri, 2 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui sunt nevoiţi să îşi aducă lenjerie de pat de acasă din cauză că unitatea sanitară nu le poate asigura cearşafurile pentru paturi.
Conducerea SJU Vaslui susţine că nu sunt fonduri pentru a achiziţiona lenjeria de pat necesară iar cea veche nu mai poate fi folosită din cauză că s-a deteriorat.

Cea mai mare unitate sanitară din judeţ este nevoită să folosească prin rotaţie puţinele cearşafuri pe care le mai are în stoc, iar în saloanele în care bolnavii nu îşi aduc de acasă lenjeria sunt puse în loc de cearşafuri pături.

'Stăm foarte prost la capitolul lenjerie. La Neurologie de exemplu sunt 25 de cearşafuri pe 50 de paturi. La această oră pe paturile din secţie sunt puse pături, ceea ce nu este normal. Nu sunt bani, nu facem faţă situaţiei, este dramatic ce se întâmplă. Aşteptăm încheierea contractului cu Casa de Sănătate şi bugetul pentru anul în curs. Noi funcţionăm acum cu 75 la sută din bugetul anului trecut. Am apelat la sponsorizări, avem promisiuni, dar nu s-a concretizat nimic până la momentul de faţă', a declarat marţi pentru AGERPRES Lelia Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui.

SJU Vaslui, unde sunt internaţi peste 800 de pacienţi, se confruntă pe lângă lipsa lenjeriei şi cu o lipsă acută de medicamente şi materiale sanitare, necesare pentru tratarea bolnavilor.

SJU nu are în farmacia unităţii o serie de medicamente importante pe care, la recomandarea cadrelor medicale, bolnavii sunt nevoiţi să le cumpere singuri.

'Această situaţie este determinată de scumpirea medicamentelor şi de creşterea numărului de pacienţi din ultima perioadă. Într-adevăr, pacienţii îşi cumpără medicamente şi îşi vor cumpăra în continuare, poate chiar şi mai mult pe viitor. La ora actuală, noi asigurăm 80 la sută din medicaţia necesară pentru bolnavii internaţi în spital. Şi adresabilitatea către spital a crescut în ultima perioadă, multe secţii, cum ar fi cele de pediatrie sau neurologie, având capacitatea de cazare depăşită', a mai spus Lelia Croitoru.

Bugetul SJU Vaslui pentru medicamente este de 600.000 de lei, în condiţiile în care necesarul ar fi de peste un milion de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Bolnavii de la neurologie stau câte doi în pat din cauza aglomeraţiei Cei peste 100 de pacienţi internaţi în secţia de neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui stau câte doi în pat din cauza aglomeraţiei.
Vaslui: Spitalul de urgenţă nu are bani pentru medicamentele bolnavilor Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui susţine că pacienţii internaţi în cea mai mare unitate sanitară din judeţ sunt obligaţi să-şi cumpere o parte din medicamentele necesare pentru tratament, în condiţiile în care spitalul nu poate asigura decât până la 80 la sută din medicaţia pentru...
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă pierde lunar peste 1 milion de lei din cauza lipsei pacienţilor Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a dublat fondurile pentru medicamente şi materiale sanitare, astfel încât bolnavii să nu mai fie nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru a-şi procura tratamentul prescris de medici, aşa cum s-a întâmplat în ultimele şase luni.
Vaslui: Aproximativ 900 de internări în numai şapte zile la Spitalul de Urgenţă Vaslui, 10 ian /Agerpres/ - Aproximativ 900 de internări, aproape dublu faţă de perioada similară a anului trecut, au fost înregistrate în prima săptămână a lui 2011, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui.
Vaslui: Aglomeraţie în Spitalul Judeţean de Urgenţă din cauza lucrărilor de reabilitare Pacienţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui sunt nevoiţi să stea internaţi câte doi sau trei în pat din cauza lucrărilor de reabilitare efectuate la unele corpuri ale unităţii sanitare. Potrivit autorităţilor, cât vor avea loc aceste lucrări, nu există altă soluţie pentru bolnavii care...
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit fonduri suplimentare în urma medierii cu conducerea CNAS Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, cea mai mare unitate sanitară din judeţ, a primit o suplimentare de buget, în urma medierii care a avut loc, luni, la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.