Cele mai citite
 


Mehedinţi: Medicii de familie se pregătesc de proteste
miercuri, 2 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Drobeta-Turnu Severin, 2 mar /Agerpres/ - Preşedinta Patronatului medicilor de familie din Mehedinţi, Carmen Tronea, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că, dacă negocierile din 3 martie cu Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) vor eşua, medicii de familie vor protesta.
Ea a arătat că încă nu s-a stabilit forma protestului, dar medicii de familie sunt hotărâţi să lupte pentru schimbarea normelor din contractul-cadru, pe care le consideră 'aberante întrucât pun în pericol existenţa celor 150 de cabinete medicale de familie din judeţ'.
'Noi am negociat contractul-cadru într-un fel şi în Monitorul Oficial a apărut alt text. Nemulţumirea noastră este legată de faptul că ni s-a introdus plafon orientativ la fondurile alocate pentru medicamente şi ni s-au schimbat modalităţile de plată, fapt care ne afectează financiar activitatea', a precizat Tronea.
Potrivit sursei citate, cabinetele de familie nu pot asigura servicii medicale suplimentare care nu pot fi decontate de CNAS şi care nu oferă niciun avantaj asiguraţilor de vreme ce subvenţiile sunt condiţionate.
'În cazul în care revendicările noastre nu vor fi soluţionate, vom recurge la orice formă de protest pentru a determina autorităţile responsabile să renunţe la modul defectuos de finanţare a activităţii medicilor de familie', a concluzionat Tronea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS precizează că a avut mai multe consultări cu medicii de familie privind noul Contract-cadru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat, miercuri, că a avut mai multe runde de consultări cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie pe tema Contractului-cadru şi a normelor de aplicare a acestuia, încă din luna octombrie...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Medicii de familie sunt decişi să recurgă la măsuri de protest Medicii de familie sunt decişi să recurgă la mai multe măsuri de protest, începând cu depunerea de cereri de certificate de conformitate în vederea practicării acestei specialităţi acolo unde sunt recunoscuţi şi respectaţi, până la nesemnarea contractelor, notificare la contract sau chemare în instanţă...
Prahova: Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu CNAS Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a anunţat, vineri, la Sinaia, preşedintele Federaţiei Patronatelor de Medicina Familiei, Doina Mihăilă.
Radu Ţibichi (CNAS): Se lucrează la o cartografiere a serviciilor medicale Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, împreună cu Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, va realiza până la sfârşitul anului o cartografiere a serviciilor de sănătate, a declarat marţi preşedintele CNAS, Radu Ţibichi.
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...