Cele mai citite
 


Carnea de balenă, improprie consumului, potrivit unor ONG-uri
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Nutritie
 

Lisabona, 1 iulie /Agerpres/ - Carnea de balenă prezintă niveluri periculoase de toxine care o fac improprie consumului, au afirmat organizaţii pentru apărarea mediului care militează împotriva vânării de balene, relatează AFP.

Invocând "temeri pentru sănătatea umană bazate pe noi descoperiri ştiinţifice", organizaţiile Whaleman Foundation, Blue Voice şi Ocean Alliance au cerut încetarea "oricări activităţi baleniere în scopuri comerciale şi ştiinţifice", cu ocazia reuniunii Comisiei baleniere internaţionale (CBI).

"Un raport recent al Blue Voice arată că pe pieţele japoneze carne de balenă testată este plină de mercur, PCB (policlorobifenili), dioxină şi alte substanţe de acest gen", au afirmat organizaţiile într-un comunicat.

Potrivit biologului Roger Payne, fondator al Ocean Alliance, "cei mai mulţi dintre delfinii şi caşaloţii care înoată în prezent în oceanele noastre sunt depozite toxice".

"Carnea şi grăsimea lor sunt atât de puternic contaminate încât depăşesc nivelurile considerate proprii consumului uman", a declarat Payne, după cinci ani de cercetări.

Organizaţiile ecologiste au citat, de asemenea, studii efectuate pe populaţii indigene din Groenlanda şi Insulele Feroe, potrivit cărora, consumul anumitor specii de cetacee sporeşte riscurile cardiace sau de boala Parkinson.

Devenită un loc de înfruntare între statele "vânătoare" şi "apărătoare", CBI încearcă de mai mulţi ani să ajungă la un nou compromis pentru a reglementa vânarea şi conservarea cetaceelor mari.AGERPRES/(Laurenţiu Mihăilescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O lume cu un regim alimentar vegetarian ar fi o lume mai sănătoasă şi mai bogată (studiu) Printr-un consum mai mic de carne şi mai mare de fructe şi legume, lumea ar putea evita câteva milioane de decese până în 2050, ar putea reduce substanţial emisiile de gaze cu efect de seră şi ar economisi câteva miliarde de dolari din sumele destinate asistenţei medicale şi daunelor climatice, se arată...
Carnea roşie ar favoriza apariţia insuficienţei renale (studiu) Un consum prea ridicat de carne roşie ar putea fi toxic pentru rinichi, potrivit concluziilor unui nou studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Singapore, menţionat de metronews.fr. Fără să meargă până la respingerea felurilor de mâncare pregătite din astfel de carne, autorii cercetării...
Mănăstireanu (ARC): Carnea roşie şi preparatele din carne nu pot fi responsabile de apariţia cancerului Carnea roşie şi preparatele din carne nu pot fi responsabile de apariţia unor forme de cancer decât dacă acestea sunt consumate în exces şi sunt tratate cu diverse substanţe chimice, a declarat pentru AGERPRES Vladimir Mănăstireanu, director executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), organizaţie ...
Consumul zilnic de carne roşie creşte riscul de mortalitate (studiu) Consumul zilnic de carne de vită, porc sau miel creşte clar riscul de mortalitate, îndeosebi în cazul în care carnea este procesată, arată un studiu american apărut luni şi menţionat de AFP.
Consumul de carne procesată sporeşte riscul morţii premature /studiu/ Londra, 7 mar /Agerpres/- Consumul semnificativ de cârnaţi, şuncă, slănină şi alte produse din carne procesată creşte riscul unei morţi premature, avertizează un studiu publicat joi de revista ştiinţifică BMC Medicine şi preluat de agenţia EFE.
Un cercetător afirmă că în curând se va putea consuma carne fără a ucide animale Un cercetător indo-american afirmă că a descoperit o metodă de producere a cărnii care exclude uciderea vreunui animal, relatează vineri directmatin.fr.