Cele mai citite
 


Fumatul favorizează apariţia cancerului la sân, iar lipsa mişcării, a cancerului intestinal
miercuri, 2 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Londra, 2 mar/Agerpres/ - Două studii apărute miercuri arată că femeile ajunse la menopauză, care fumează sau au fumat, prezintă un risc crescut de cancer la sân, în timp ce persoanele care nu fac mişcare riscă mai mult să facă un cancer intestinal, informează AFP.
Potrivit unui studiu publicat online de British Medical Journal (BMJ), femeile la menopauză care fumează sau care au fumat în tinereţe prezintă un risc cu 16% mai mare să dezvolte cancer la sân decât cele care n-au fumat niciodată. Riscurile apar şi la femei care au fost expuse multă vreme la fumatul pasiv. Studiul s-a desfăşurat pe aproape 80.000 de femei de la 50 la 79 de ani, ţinute sub observaţie timp de zece ani.

Un alt studiu, realizat pe baza a 20 de cercetări şi publicat în British Journal of Cancer, arată că oamenii foarte activi au un risc de până la trei ori mai mic să facă polipi în intestin, care pot anunţa un cancer. 'Ştim de multă vreme că un stil de viaţă activ poate proteja intestinul împotriva cancerului, însă acest studiu este primul care arată că cea mai plauzibilă explicaţie este scăderea numărului de polipi intestinali', afirmă Kathleen Wolin de la şcoala de medicină a Universităţii Washington din St Louis (Missouri, Statele Unite).

'Mişcarea are multe avantaje: stimulează sistemul imunitar, reduce inflamaţia intestinului şi contribuie la scăderea nivelului de insulină - factori care pot influenţa riscul de a face polipi', a adăugat cercetătoarea. Nu este vorba totuşi de practicarea intensă a sportului: Cancer Research UK, ONG-ul care publică British Journal of Cancer, consideră că, pentru a reduce riscurile şi a rămâne la o greutate rezonabilă, este suficientă o jumătate de oră de mişcare 'moderată' pe zi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Lipsa de activitate creşte riscul de cancer /studiu american/ Cei care stau prea mult timp jos riscă să dezvolte o formă de cancer, lucru valabil şi pentru aceia dintre ei care fac şi sport cu regularitate, relevă date medicale citate de Washington Post.
Peste 4 milioane de români au risc crescut de cancer pulmonar Prin campania Respiră Sănătate, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) atrage atenția asupra riscului de cancer pulmonar. Boala provoacă cele mai multe decese în rândul bărbaților și este a treia afecțiune necruțătoare în rândul femeilor1.
Cum renuntam la fumat? – partea 1 Mai mult de jumatate din pacientii care imi intra pe usa sunt fumatori, iar din acestia o treime sunt obezi, alta treime sufera de boli cardiovasculare si cealalta parte de boli digestive. 60% din pacientele abia intrate la menopauza au osteoporoza si sunt fumatoare. Primul meu sfat logic si de...
Plimbarea scade riscul de cancer la sân Londra, 4 oct / - O plimbare de o oră pe zi poate reduce în mod semnificativ riscul de cancer la sân în cazul femeilor trecute de menopauză, indică un studiu citat vineri de BBC.
Persoanele cu rude bolnave de cancer au riscuri mai mari să dezvolte aceeaşi afecţiune (studiu) Persoanele care au în familie cazuri de cancer se confruntă cu riscuri mai mari să dezvolte nu doar acelaşi tip de cancer, dar şi alte forme, relevă o cercetare citată joi de BBC News.
Mureş: Cel puţin două cazuri de cancer pulmonar, depistate zilnic la Clinica de Pneumologie Coordonatoarea Centrului STOP FUMAT din cadrul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, dr. Corina Mărginean, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că la Clinica de Pneumologie din Târgu Mureş sunt depistate zilnic cel puţin două cazuri de cancer pulmonar, la vârste tot mai tinere, situaţie care...