Cele mai citite
 


Senat: Independenţii au obţinut cinci noi locuri în comisii şi trei funcţii
miercuri, 2 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Independenţii au obţinut, în urma negocierilor pentru repartizarea locurilor şi funcţiilor din comisiile Senatului, cinci locuri noi în tot atâtea comisii şi trei funcţii, respectiv una de preşedinte al nou înfiinţatei Comisii pentru Afaceri Europene, una de vicepreşedinte la Comisia de Politică externă şi una de secretar la Comisia pentru Sănătate.
Modificările au fost anunţate, miercuri, de liderii de grup, în plenul Senatului.
În urma negocierilor, toate grupurile politice au renunţat la cel puţin câte un loc într-o comisie în favoarea independenţilor, iar democrat liberalii au cedat şi două funcţii la nivelul conducerii unor comisii (una de vicepreşedinte şi una de secretar).
La nivelul conducerii comisiilor deja existente nu a survenit nicio modificare, niciunul dintre grupurile politice nerenunţând la vreo funcţie de preşedinte.
Democrat liberalii au renunţat la un loc în Comisia pentru Administraţie publică, senatorul PDL Gheorghe David urmând să fie înlocuit de independentul Sever Cibu, precum şi la locul ocupat de senatorul Viorel Badea în Comisia pentru Politică externă, care va reveni senatorului Ovidiu Mărcuţianu. Acesta va prelua şi funcţia deţinută de Badea, cea de vicepreşedinte al comisiei, iar senatorului UNPR Corneliu Grossu îi va reveni funcţia deţinută până în prezent de democrat liberalul Tudor Udriştoiu (care îşi va păstra locul în comisie).
Şi UDMR a renunţat la un loc în Comisia de Apărare, deţinut de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, în favoarea independentului Serioja Chivu.
Opoziţia a pierdut câte un loc în două comisii: social-democratul Cătălin Radu Mardare se va retrage din Comisia pentru buget-finanţe, locul acestuia revenind UNPR-istului Cezar Măgureanu, iar liberalii pierd un loc în Comisia pentru Educaţie, deţinut de senatorul Cristian Ţopescu, care a revenit independentului Corneliu Grossu.
Pe baza noului algoritm, PDL şi PSD deţin preşedinţia a câte şase comisii, PNL are preşedinte la trei comisii, iar UDMR şi UNPR la câte o comisie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii despre moţiunea de la Senat: O autoacuzare a colegilor de la PSD Bucureşti, 20 sep /Agerpres/ - Ministrul Cseke Attila a declarat, luni, la dezbaterile din Senat asupra moţiunii simple pe Sănătate, că aceasta ar reprezenta, de fapt, 'o autoacuzare' a social-democraţilor şi s-a arătat dezamăgit de esenţa şi scopurile acestui demers.
Senat: Aviz negativ pentru proiectul legislativ privind examinarea psihologică şi psihiatrică a candidaţilor la alegeri Bucureşti, 1 mar /Agerpres/ - Comisia senatorială pentru drepturile omului a avizat marţi negativ propunerea legislativă iniţiată de mai mulţi senatori independenţi, care prevede examinarea psihologică şi psihiatrică a persoanelor care candidează pentru obţinerea de funcţii de demnitate publică.
Parlamentarii au început luni sesiunea ordinară de toamnă Parlamentul şi-a reluat activitatea luni, când se deschide cea de-a doua sesiune ordinară din acest an, convocată de preşedinţii Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi Senatului, Mircea Geoană.
Senatorul Cseke Attila a făcut schimb de loc în comisii cu viceliderul grupului UDMR, Gyerko Laszlo Fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila a făcut schimb de locuri în comisii cu colegul său de partid Gyerko Laszlo, care este şi viceliderul grupului de la Senat.
Cseke Attila: Pe viitor propunem investiţii prioritare la secţiile de terapie intensivă şi de oncologie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, în faţa comisiilor de sănătate ale Parlamentului, că are în vedere în următorii ani investiţii prioritare în două-trei domenii, indicând secţiile de terapie intensivă şi cele de oncologie.