Cele mai citite
 


MB: contribuabilii plătesc pentru studiu al guvernului privind şansele de viaţă ale copiilor
miercuri, 2 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Londra, 2 mar /Agerpres/ - Contribuabilii britanici vor fi nevoiţi să plătească 33,5 de milioane de lire sterline pentru un studiu al guvernului privind şansele de viaţă ale copiilor, într-un moment în care executivul a decis reducerea alocaţiilor şi a finanţării educaţiei, relatează cotidianul britanic Daily Mail în ediţia de miercuri.
În cadrului studiului '2012 Birth Cohort Study', 90.000 de copii şi familiile acestora vor fi urmăriţi 'din leagăn până în mormânt' cu scopul de a măsura sănătatea şi fericirea de care aceştia se bucură pe parcursul vieţii.

Anul viitor, mamele gravide vor fi abordate de către cercetători pentru ca copiii lor nenăscuţi să fie introduşi în studiu, care va urmări, de asemenea, şi 'mobilitatea socială', mai târziu în viaţă.

Cercetătorii vor analiza obiceiurile alimentare şi de somn ale copiilor şi vor încerca să evalueze cât de fericite par familiile acestora.

Un nou centru de cercetare gigant va fi construit pentru a păstra datele, a studia realizările educaţionale şi de carieră ale celor examinaţi şi a monitoriza evoluţiile de sănătate.

Oamenii de ştiinţă speră, de asemenea, ca datele să îi ajute să facă descoperiri medicale despre boli pe termen lung.

Proiectul va costa 33,5 de milioane de lire pentru a rula în primul an, dintre care 28,5 de milioane vor proveni de la Ministerul pentru Afaceri, Inovaţie şi Calificări şi restul de la Consiliul Economic şi de Cercetare şi de la Consiliul pentru Cercetare Medicală.

Această sumă va acoperi iniţial un interval care se întinde de la perioada prenatală până la primii ani de viaţă ai copiilor, însă guvernul speră să extindă cercetarea şi pentru când aceştia vor avansa în vârstă.

Cinci studii similare au fost efectuate în Marea Britanie, dar la o scară mult mai mică. Primul studiu a început în 1946 cu generaţia post-război, iar cel mai recent i-a avut în vedere pe cei cei născuţi la începutul secolului al XXI-lea.

Spre deosebire de studiile anterioare, această din urmă cercetare se va concentra însă mai mult pe primii ani de viaţă ai copiilor şi va analiza dieta, felul în care se ocupă părinţii de copii precum şi efectul poluării asupra dezvoltării copiilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un studiu genetic sugerează că oamenii moderni provin din sudul Africii Londra, 9 mar /Agerpres/ - Un studiu genetic extensiv sugerează că oamenii moderni provin din sudul Africii, informează BBC News.
Un flash luminos către creier poate alunga teama Londra, 10 mar /Agerpres/ - Cercetători de la Universitatea Stanford din California /vestul SUA/ au descoperit că, prin stimularea unui circuit al creierului din interiorul structurii materiei cenuşii, se poate contracara sentimentul de teamă, potrivit unui articol publicat în revista Nature, scrie în...
TOP ŞTIINŢÃ Principalele noutăţi din domeniu anunţate în luna mai Cunoaşterea ştiinţifică este diversificată continuu. Zi de zi pe fluxurile de ştiri ajung informaţii cu privire la noi descoperiri din diferite domenii, fie că este vorba despre Univers şi spaţiul cosmic, despre Pământ şi biosferă, despre istorie şi arheologie, despre mediu etc. Prezentăm o selecţie...
Terapia genetică dă rezultate în tratarea bolii Parkinson (studiu) Londra, 17 mar /Agerpres/ - Tratarea bolii Parkinson prin terapia genetică a dat rezultate pentru prima dată, în cadrul studiilor clinice, susţin cercetătorii americani, potrivit BBC.
Alimentele din soia pot proteja femeile împotriva osteoporozei în perioada menopauzei (studiu) O dietă bogată în proteine din soia şi izoflavone poate proteja femeile împotriva osteoporozei în perioada menopauzei, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu realizat de cercetători de la University of Hull din Marea Britanie şi prezentat la conferinţa anuală a Societăţii de Endocrinologie...
Consumul de carne procesată sporeşte riscul morţii premature /studiu/ Londra, 7 mar /Agerpres/- Consumul semnificativ de cârnaţi, şuncă, slănină şi alte produse din carne procesată creşte riscul unei morţi premature, avertizează un studiu publicat joi de revista ştiinţifică BMC Medicine şi preluat de agenţia EFE.