Cele mai citite
 


SUA - cea mai mare piaţă de cocaină din lume, cu aproximativ cinci milioane de consumatori
miercuri, 2 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viena, 2 mar /Agerpres/ - Statele Unite continuă să fie principala piaţă de cocaină la nivel mondial, cu 4,8 milioane de consumatori, cu toate că numărul acestora a scăzut în ultimii ani, potrivit Adunării Internaţionale pentru Controlul Impozitării Stupefiantelor (JIFE), transmite miercuri EFE.
'În 2009, un total de 4,8 milioane de persoane au consumat un anumit tip de cocaină în Statele Unite, faţă de 5,3 milioane în 2008', susţine JIFE în raportul pe anul 2010.

Cu această cifră, SUA ocupă 41 la sută din piaţa internaţională a cocainei, înaintea Europei - cu 29 la sută. Organismul citat a indicat că, 'deşi piaţa cocainei s-a redus în America de Nord, continuă să crească în Europa'.

În SUA, traficanţii mexicanii controlează pieţele ilegale de cocaină, heroină şi metamfetamină, potrivit JIFE, care a precizat că a crescut consumul total al drogurilor, cu excepţia cocainei.

În jur de 38 de milioane de persoane au consumat droguri ilegale în SUA în 2009, fapt care reprezintă o creştere cu 2,5 milioane de oameni faţă de 2008. Canabisul continuă să fie drogul care se consumă cel mai mult, cu 28,5 milioane de utilizatori.

JIFE a mai precizat că între 1999 şi 2007 numărul de decese legate de consumul de droguri s-a dublat, ajungând la 38.000 în ultimul an din intervalul amintit.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raportul european privind drogurile: Consumul de heroină şi cocaină, în declin; sunt înlocuite de substanţele noi Consumul de heroină şi cocaină are tendinţe clare de declin, se arată în Raportul european privind drogurile 2014, realizat de către Observatorul European de Droguri şi Toxicomanii (EMCDDA) şi lansat marţi de Agenţia Naţională Antidrog (ANA).
7.630 de decese cauzate de consumul de droguri, în statele membre UE şi Norvegia Un număr de 7.630 de cetăţeni ai statelor membre UE şi norvegieni au decedat în 2009 (în 2008 - 7.730) din cauza consumului de droguri iar opiaceele - în special heroina sau derivaţii acesteia - au stat la originea morţii majorităţii victimelor raportate în Europa, potrivit Raportului anual privind situaţia...
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...
ONU atrage atenţia asupra proliferării 'drogurilor legale' Viena, 26 iun /Agerpres/- Raportului mondial asupra drogurilor, prezentat miercuri la Viena de Oficiul Organizaţiei Naţiunilor Unite de luptă împotriva drogurilor şi criminalităţii (ONUDC), avertizează în special asupra proliferării inedite a noilor substanţe sintetice comercializate ca 'droguri legale'...
Canabisul reprezintă 80% dintre capturile de droguri din Europa Canabisul reprezintă 80% dintre capturile de droguri din Europa iar internetul a căpătat un rol important în creşterea consumului de stupefiante, potrivit Raportului european 2014 privind drogurile publicat miercuri.
Studiu ANA: Heroina - cel mai consumat drog, fiind administrată în mare măsură în amestecuri Heroina este declarată drept cel mai consumat drog (95%), ea fiind administrată în cea mai mare măsură în amestecuri cu alte substanţe (cele mai populare fiind combinaţiile de heroină cu metadonă, cu noi substanţe psihoactive - NSP şi cu cocaină) - relevă un nou studiu realizat de specialiştii Agenţiei...