Cele mai citite
 


Aparatură medicală în valoare de 75.000 de dolari, donată Spitalului 'Grigore Alexandrescu'
miercuri, 2 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Aparatură medicală în valoare de 75.000 de dolari a fost donată miercuri Departamentului de Terapie Intensivă Nou-născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' de Grupul Rompetrol.
Secţia de Terapie Intensivă a primit un monitor pentru funcţii vitale, trei aparate de ventilaţie artificială de terapie intensivă, o masă radiantă, o seringă automată, un infuzomat, toate aceste aparate facilitând intervenţiile medicale ale celor cinci medici şi 13 asistente care-şi desfăşoară activitatea aici.
''Contribuţia generoasă a grupului Rompetrol va oferi o şansă în plus la viaţă copiilor prematuri şi va determina îmbunătăţirea condiţiilor de tratament al acestora, în contextul în care, în Bucureşti, există doar două unităţi care pot asigura tratamentul şi îngrijirea nou-născuţilor ce necesită intervenţii chirurgicale urgente, Spitalul 'Grigore Alexandrescu' fiind una dintre ele. Având în vedere profilul pacienţilor internaţi în cadrul Secţiei de Terapie Intensivă, estimăm că de echipamentele donate vor beneficia aproximativ 75-80 nou-născuţi/an'', a declarat, într-o conferinţă de presă, dr. Viorel Dan, şeful Departamentului de Terapie Intensivă de Nou-născuţi.
Potrivit acestuia, departamentul avea o aparatură de acum zece ani obţinută tot prin donaţii, care începe să se învechească.
'Prin această donaţie se asigură continuitatea activităţii de aici, pentru încă alţi zece ani. Toţi copiii internaţi în acest departament aveau speranţă zero. Aici vin copii cu malformaţii gastrice, renale, copii fără esofag, cu intestinele afară, cu vezică urinară la suprafaţă, cazuri foarte grave. Dacă în 1966 aveam o mortalitate foarte mare de 70 la o mie, acum ea a ajuns la 12 la o mie', a mai menţionat dr. Dan Viorel.
El a arătat că aparatura este de ultimă oră, fiind foarte utilă pentru copiii care vin aici.
'Am avut aproape 2.000 de copii din 1999 şi până în prezent cu probleme în această clinică. Dacă în primul an mortalitatea era de 33 la o sută în 2010 mortalitatea a fost 19 la o sută. Acum două zile s-a externat un copil care a venit la noi cu greutate de 600 de grame şi care a făcut peritonită, a fost operat şi au trecut patru luni, iar acum este bine şi a plecat acasă. Aceste performanţe nu ar fi fost posibile fără o foarte bună pregătire a personalului, fără o dotare corespunzătoare, dar şi cu medicaţii foarte costisitoare', a precizat dr. Viorel Dan.
La rândul său, managerul spitalului, prof. dr. Dan Enescu, a apreciat importanţa donaţiei pentru spital şi pentru departament. El s-a referit şi la faptul că acest compartiment de neonatologie este ''extrem de preţios'' şi a oferit ajutor important în cazul evenimentelor de la Maternitatea Giuleşti.
Prof. dr. Dan Enescu a menţionat că intenţionează în viitor refacerea unui corp al spitalului şi va începe construcţia unui centru de excelenţă cu 100 de paturi care să aibă şi chirurgie cardiacă şi neurochirurgie.
'Spitalul împlineşte anul acesta 125 de ani, este un moment special, se tratează anual 32.000 de copii. Ne străduim să acordăm cele mai bune îngrijiri şi o asistenţă medicală de calitate. Compartimentul de neonatologie, deşi este organizat relativ de scurt timp, în 1999 a reuşit să formeze un colectiv foarte bun şi să capete identitate', a subliniat managerul spitalului.
Vicepreşedintele Diviziei Dezvoltare Afaceri a Grupului Rompetrol Gavit Kurkimov a declarat că prin această donaţie se alătură ''eforturilor pe care echipa medicală le face în fiecare zi pentru a salva vieţi şi a îmbunătăţi condiţiile şi standardele de tratament ale copiilor''.
''Suntem conştienţi că un act medical de calitate implică deopotrivă pe secţionarea profesională continuă a personalului şi accesul la resurse materiale şi tehnologii de ultimă generaţie. Prin această donaţie, Grupul Rompetrol se alătură eforturilor pe care echipa medicală le face în fiecare zi pentru a salva vieţi şi a îmbunătăţi condiţiile şi standardele de tratament ale copiilor. Prin programele de responsabilitate socială, dezvoltate în mod susţinut la nivelul companiei, ne dorim să contribuim semnificativ la îmbunătăţirea aspectelor sociale specifice comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea', a spus acesta.
Platforma de responsabilitate socială corporativă 'Energia vine din suflet' include Programul Naţional 'Împreună pentru fiecare' şi proiecte punctuale din domeniile de sănătate, protecţia mediului, cele două direcţii pe care Grupul Rompetrol a decis să le susţină.
În cadrul programului 'Împreună pentru fiecare' 2009 şi 2010 au fost înscrise 600 de proiecte şi au fost selectate pentru finanţare 36 - 21 din domeniul sănătăţii şi 15 din sfera protecţiei mediului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
La Spitalul Grigore Alexandrescu va funcţiona cea mai mare clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a început construcţia celei mai mare clinici de chirurgie cardiovasculară pediatrică care va intra în funcţiune anul viitor.
Clinica de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică, cu echipament modern, inaugurată vineri la 'Grigore Alexandrescu' O clinică de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică, cu echipament de ultimă generaţie şi personal medical instruit în străinătate, va fi inaugurată, vineri, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", a informat Primăria sectorului 1.
Sibiu: Tot mai mulţi părinţi donează bani pentru ajutorarea copiilor prematuri, internaţi în spital Tot mai mulţi părinţi care au avut copiii internaţi în spital, donează bani unei asociaţii a medicilor Clinicii de Neonatologie din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, unde sunt trataţi nou-născuţii cu probleme din judeţele Sibiu, Alba şi mai nou şi Vâlcea, a declarat marţi, într-o conferinţă...
Conf. dr. Horaţiu Suciu: Este necesară o strategie naţională în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice (interviu) Şeful Clinicii Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii Tg. Mureş, conf. dr. Horaţiu Suciu, a subliniat într-un interviu acordat AGERPRES că în România nu există cardiologie intervenţională pediatrică, deşi sunt numeroase patologii care pot fi tratate în acest mod şi care pot scuti numeroase intervenţii...
Sanador a inaugurat primul spital privat cu servicii medicale complete din România Operator de top pe piata serviciilor medicale private din Romania, Sanador a deschis primului spital clinic cu servicii medicale complete, inclusiv asistenta medicala de urgenta, dezvoltat în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro.