Cele mai citite
 


China dezvoltă un dispozitiv pentru tratarea bolii Parkinson
miercuri, 2 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Beijing, 2 mar /Agerpres/ - Un dispozitiv terapeutic pentru tratarea bolii Parkinson a fost dezvoltat în provincia Heilongjiang din nord-estul Chinei, potrivit Departamentului de Ştiinţe şi Tehnologie al provinciei, citat de Xinhua. Echipa de experţi a Departamentului a concluzionat că aparatul reprezintă un progres mondial în ceea ce priveşte tratarea bolii prin stimulare magnetică transcranială.
Specialiştii au declarat că au ajuns la această concluzie luni, după evaluarea documentelor tehnice şi a rezultatelor testelor clinice.

'Aceasta este prima dată când stimularea magnetică transcranială a fost utilizată pentru tratarea bolii Parkinson', a precizat Sun Zuodong, preşedinte al Aobo Medicine Apparatus Co., Ltd. (AMA), companie cu sediul la Harbin, capitala provinciei Heilongjiang.

Stimularea magnetică transcranială este o metodă noninvazivă care cauzează depolarizarea neuronilor, în scopul de a restabili funcţiile nervilor creierului.

Wang Aili, managerul de planificare al AMA, a indicat că testele clinice efectuate pe mai mult de 100 de pacienţi demonstrează faptul că dispozitivul are o rată de succes de 70% în reducerea simptomelor bolii.

'Noul echipament va susţine generarea de dopamină în creier, a cărei reducere este factorul care cauzează boala', a explicat Wang Weixiang, doctor consultant al Spitalului de Reabilitare din provincia Heilongjiang.

'Există două milioane de pacienţi care suferă de Parkinson în China, dintre care majoritatea au peste 50 de ani, iar numărul acestora creşte cu 100 de mii în fiecare an', a adăugat Dr. Wang.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii Cercetătorii, tot mai aproape de tratamentul bolii Parkinson
Un flash luminos către creier poate alunga teama Londra, 10 mar /Agerpres/ - Cercetători de la Universitatea Stanford din California /vestul SUA/ au descoperit că, prin stimularea unui circuit al creierului din interiorul structurii materiei cenuşii, se poate contracara sentimentul de teamă, potrivit unui articol publicat în revista Nature, scrie în...
Terapia genetică dă rezultate în tratarea bolii Parkinson (studiu) Londra, 17 mar /Agerpres/ - Tratarea bolii Parkinson prin terapia genetică a dat rezultate pentru prima dată, în cadrul studiilor clinice, susţin cercetătorii americani, potrivit BBC.
China somează Japonia să furnizeze imformaţii rapide cu privire la nivelul de radiaţie înregistrat Beijing, 17 mar /Agerpres/ - Guvernul chinez a somat Japonia să furnizeze informaţii prompte şi corecte cu privire la orice modificare înregistrată în ceea ce priveşte scurgerile de radiaţii de la centrala de la Fukushima, afectată de cutremurul şi de tsunamiul produse vineri, transmite joi Reuters.
China: Explozie a unui dispozitiv improvizat pe aeroportul din Shanghai; trei răniţi O explozie provocată de "materiale explozibile improvizate" au provocat duminică rănirea a trei persoane pe un terminal al aeroportului internaţional Pudong din Shanghai, informează autoritatea aeroportuară citată de Reuters.
UPDATE China: Explozie a unui dispozitiv improvizat pe aeroportul din Shanghai; trei răniţi O explozie provocată de "materiale explozibile improvizate" a provocat duminică rănirea a trei persoane pe un terminal al aeroportului internaţional Pudong din Shanghai, informează Reuters şi DPA, citând relatări din media şi autoritatea aeroportuară.