Cele mai citite
 


Bihor: Grădiniţă închisă temporar de Direcţia de Sănătate Publică
miercuri, 2 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oradea, 2 mar /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor a dispus suspendarea activităţii grădiniţei din localitatea Tămaşda, frecventate de peste 20 de copii, în urma constatării unor nereguli igienico-sanitare de funcţionare, se arată într-un comunicat remis miercuri de DSP Bihor.
Potrivit directorului executiv al DSP Bihor, dr. Marius Pîrcioagă, în controlul efectuat de personalul DSP Bihor la şcoala cu clasele I-VIII din comuna Avram Iancu, de care aparţine grădiniţa din Tămaşda, în ultima decadă a lunii februarie, s-a constatat existenţa unor grupuri sanitare necorespunzătoare (latrine), a unei cantităţi insuficiente de apă pentru igiena mâinilor, a curţii neîmprejmuite şi a deşeurilor menajere răspândite în proximitatea unităţii.
Ca urmare, DSP Bihor a dispus suspendarea temporară a activităţii grădiniţei cu program normal din Tămaşda, până la îndeplinirea măsurilor dispuse prin procesul verbal de constatare.
Potrivit sursei citate, obligaţia remedierii deficienţelor constatate revine Primăriei Avram Iancu, ulterior aceasta trebuie să anunţe Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Bihor pentru constatarea îndeplinirii măsurilor dispuse anterior emiterii deciziei de suspendare a activităţii.
Potrivit directorului executiv al DSP Bihor, din totalul unităţilor de învăţământ din judeţ, aproximativ 30% mai au program de conformare în vederea autorizării sanitare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Mai mult de jumătate din unităţile şcolare nu au autorizaţie sanitară de funcţionare Inspectorii sanitari au constatat după verificarea celor 130 unităţi de învăţământ din judeţul Bihor, din care 102 în mediul rural şi 28 în mediul urban, că doar 53 unităţi controlate aveau autorizare sanitară de funcţionare (ASF) avizată la zi, o unitate avea autorizaţie sanitară cu plan de conformare...
Bihor: Medicii atrag atenţia asupra riscului parazitării cu căpuşe Oradea, 12 apr/ Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor atrage atenţia asupra riscului parazitării cu căpuşe, în 2015 fiind înregistrate cu 40% mai multe cazuri faţă de 2014.
Bihor: Fonduri pentru reparaţii capitale şi aparatură la DSP Oradea, 10 nov /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică Bihor a primit de la Ministerul Sănătăţii 1,4 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii capitale la sediul instituţiei şi 300.000 de lei pentru aparatură medicală de laborator.
Noul etaj al DSP Bihor, inaugurat luni în prezenţa ministrului Sănătăţii Noul etaj al clădirii în care funcţionează Direcţia de Sănătate Publică Bihor a fost inaugurat, luni, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Attila Cseke.
Bihor: Anchetă epidemiologică a DSP la FMF, după ce trei studenţi străini au fost depistaţi cu TBC Oradea, 27 oct /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică Bihor desfăşoară o anchetă epidemiologică la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, după ce în rândul studenţilor s-au înregistrat trei cazuri de TBC.
DSP Bihor: Peste 4.000 de copii din judeţ nevaccinaţi împotriva rujeolei Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor a avertizat că în judeţ există un număr mare de copii nevaccinaţi împotriva rujeolei, aproximativ 4.400, care prezintă riscul îmbolnăvirii în contextul apariţiei unor focare ale acestei boli în judeţe apropiate.