Cele mai citite
 


Bihor: Instruire regională privind comportamentele sănătoase ale copiilor
miercuri, 2 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oradea, 2 mar /Agerpres/ - Reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică judeţene din Regiunea de Nord-Vest a ţării participă, începând de miercuri, timp de trei zile, la Băile Felix, la un modul de instruire privind comportamentele sănătoase ale copiilor, în cadrul unui proiect naţional cu finanţare internaţională.
Potrivit directorului executiv al DSP Bihor, proiectul derulat la nivel naţional de Ministerul Sănătăţii, prin Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică, este intitulat 'Creşterea accesului la servicii de prevenţie medicală primară pentru copiii şi adolescenţii din România. Alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică în rândul copiilor şi adolescenţilor din România', fiind finanţat prin Programul de cooperare norvegian pentru creştere economică şi dezvoltare sustenabilă în România.
În cadrul acestui proiect, la Băile Felix se va desfăşura, timp de trei zile, modulul de instruire intitulat 'Adoptarea de comportamente sănătoase, rezultat al intervenţiilor integrate şi durabile', la care vor participa reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică judeţene din Regiunea de Nord-Vest.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiect privind alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică la copii, derulat de MS Proiectul strategic ''Creşterea accesului la servicii de prevenţie medicală primară pentru copiii şi adolescenţii din România. Alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică în rândul copiilor şi adolescenţilor din România'' este derulat de Ministerul Sănătăţii (MS) până în aprilie 2011 la nivel naţional...
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Bihor: Finanţare de la Ministerul Sănătăţii pentru primul aparat RMN din sistemul public de sănătate al judeţului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea va achiziţiona, cu finanţare de peste patru milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii, primul aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) care va funcţiona în sistemul public de sănătate bihorean, a anunţat miercuri Primăria Oradea.
Bihor: Doar 6,12% din femei au beneficiat de programul naţional de depistare precoce a cancerului de col uterin Oradea, 2 mar /Agerpres/- Procentul femeilor bihorence care şi-au efectuat, în ultimii trei ani, testul de depistare precoce a cancerului de col uterin prin programul naţional finanţat de Ministerul Sănătăţii este de doar 6 %, a anunţat Daniela Rahotă, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică...
Bihor: Heliport la Spitalul de Urgenţă din Oradea, primul din ţară dacă va fi construit în terasă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea a obţinut finanţare de la compania Rompetrol pentru un proiect prin care intenţionează să construiască un heliport pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, în valoare de 90.000 de lei, a declarat joi managerul spitalului, dr. Gheorghe Carp.
Harghita: Două şcoli implicate într-un proiect care promovează alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică Două şcoli din judeţul Harghita au fost declarate câştigătoare în cadrul unui proiect care promovează alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică în rândul copiilor şi adolescenţilor din România.