Cele mai citite
 


Ucraineanca Galina, 'sora medicală preferată a lui Gaddafi', s-a întors din Libia cu scandal
miercuri, 2 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Kiev, 2 mar /Agerpres/ - Originară din Ucraina, Galina Kolotniţkaia, una dintre surorile medicale ale liderului libian Muammar Gaddafi, s-a comportat într-un mod atât de impertinent la întoarcerea sa în patrie, încât la aterizare autorităţile ucrainene i-au reţinut paşaportul, notează cotidianul ucrainean Segodnia, citând declaraţii ale martorilor oculari.
Kolotniţkaia, care a devenit cunoscută datorită site-ului WikiLeaks drept 'sora medicală preferată a lui Gaddafi', s-a întors în Ucraina în data de 27 februarie. Pasagerii cursei au remarcat starea de surescitare a femeii blonde şi le-au povestit în amănunt jurnaliştilor comportamentul acesteia.

Potrivit unuia dintre martorii oculari, în pofida faptului că în Libia consumul de alcool se pedepseşte cu până la 5 ani de închisoare, Kolotniţkaia a fost adusă în avion sprijinită de alte persoane, ca să nu cadă. Odată ajunsă în avion, aceasta a început să protesteze zgomotos în legătură cu faptul că este transportată cu un avion de marfă şi nu cu unul de pasageri, a cerut informaţii în legătură cu numele piloţilor şi a ameninţat că va obţine demiterea lor.

Kolotniţkaia era foarte agresivă, striga că este 'femeia lui Gaddafi', iar 'Papa', după cum este denumit liderul libian în anturajul său, nu va permite nimănui să o jignească, povesteşte alt martor. Echipajul era pur şi simplu şocat. Într-un anumit moment s-a luat în calcul chiar imobilizarea femeii, pentru că atenţionările verbale nu aveau niciun efect asupra ei.

La aterizarea pe aeroportul 'Borisopol' Galinei Kolotniţkaia i-a fost reţinut paşaportul şi, probabil, acesta nu-i va fi restituit prea curând. 'Am recomandat să fie inclusă pe lista neagră a scandalagiilor care nu mai sunt acceptaţi la bord', declară un membru al echipajului.

Cu toate acestea, Galina Kolotniţkaia, care în 1997 lucrase ca bucătărească în cadrul celei de-a 2-a expediţii antarctice ucrainene, se bucură de aprecierea şefului acelei expediţii, Vladimir Okrughin. 'Galina era un adevărat brand! Era atât de blândă şi de bună: îţi doreai pur şi simplu să stai cu capul pe pieptul ei şi să-i povesteşti toate probleme... Ii transmit salutări şi o aştept la întâlnirea membrilor expediţiei', a spus Okrughin, amintind de minunatele borşuri ruseşti şi de 'sarmalele a la Kolotniţkaia', la care se făceau adevărate cozi.

În noiembrie 2010, WikiLeaks făcuse publică a nouă serie de documente diplomatice americane. Acestea dezvăluiau că o 'blondă şic' din Ucraina are o mare influenţă asupra liderului libian Muammar Gaddafi. Un diplomat american de la Tripoli informa că Muammar Gaddafi depinde foarte tare de un cerc restrâns de persoane, printre care era numită şi Galina Koltniţkaia, de 38 de ani. După cum subliniau mass-media americane, Gaddafi nu se putea lipsi de ucraineancă în niciuna dintre călătoriile sale, deoarece 'aceasta cunoaşte cel mai bine regimul de viaţă' al liderului libian.

De la sosirea sa în Ucraina, Kolotniţkaia se ascunde de jurnalişti, care monitorizează atent apartamentul pe care femeia îl deţine în localitatea Brovarî, lângă Kiev.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Educaţiei a aprobat Metodologia de înscriere în învăţământul primar Bucureşti, 26 mar /Agerpres/- Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a aprobat, marţi, prin ordin de ministru, Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2013-2014, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.
Maramureş: Discuţii despre înfiinţarea în Ucraina a unui serviciu de tip SMURD Baia Mare, 11 mar /Agerpres/ - Subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a discutat, vineri, la Direcţia de Sănătate Publică Maramureş, cu o delegaţie din Ucraina despre înfiinţarea unui serviciu de tip SMURD, similar celui din România.
Psihologii chinezi îi ajută pe "copiii unici" să accepte că vor mai avea un frate sau o soră Un spital din China a lansat consilierea psihologică care simulează existenţa unei familii cu doi copii pentru a-i ajuta pe copiii singuri la părinţi să se acomodeze cu ideea venirii unui al doilea copil în familie, informează agenţia Xinhua.
Brăila: Clădirea în care funcţionează Spitalul TBC, disputată în instanţă Brăila, 3 mar /Agerpres/ - Clădirea în care funcţionează Spital TBC din Brăila este una de patrimoniu, situată în Centrul Istoric al oraşului şi construită în 1897, care este disputată în instanţă de Institutul Religios al Bisericii Catolice şi Consiliul Judeţean (CJ) Brăila, care vrea să o păstreze...
''ZeroLaMie'' - aplicaţie pentru conducătorii auto, cu scopul de a conştientiza că alcoolul şi şofatul sunt incompatibile Bucureşti, 29 mar /Agerpres/ - Aplicaţia ''ZeroLaMie'' a fost lansată, marţi, în cadrul campaniei ''Află-ţi echilibrul!'', desfăşurată în parteneriat cu Poliţia Rutieră Română şi Institutul Naţional de Medicină Legală, pentru a-i ajuta pe conducătorii auto să conştientizeze faptul că alcoolul şi şofatul...
Libia: Informaţii contradictorii privind un presupus membru al organizaţiei Medici fără Frontiere Tripoli, 8 mar /Agerpres/ - Informaţiile apărute marţi privind un presupus membru al organizaţiei Medici fără Frontiere /MFF/ sunt contradictorii. În timp ce MFF a dezminţit că persoana ridicată marţi dintr-un hotel din Benghazi face parte din personalul său, alţi membri ai organizaţiei neguvernamentale...