Cele mai citite
 


Harghita: Cele mai multe cazuri de viroze şi pneumonii din acest sezon
miercuri, 2 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Miercurea Ciuc, 2 mar /Agerpres/ - Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii a crescut semnificativ, în ultima săptămână, în Harghita, şi se situează la cel mai înalt nivel din acest sezon.
Medicul primar epidemiolog din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita dr. Cornelia Miron a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că, în ultima săptămână, medicii de familie din judeţ au raportat 1.656 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, cu 300 mai mult decât în săptămâna precedentă. Dintre acestea, 17 cazuri au fost mai grave şi au necesitat internare.
Datele statistice arată că a crescut şi numărul bolnavilor diagnosticaţi cu pneumonie. La medicii de familie din judeţ s-au prezentat 318 pacienţi care au fost diagnosticaţi cu această boală, cu 50 mai mulţi decât în urmă cu o săptămână, iar 34 au fost spitalizaţi. Nu a fost înregistrat niciun caz de gripă sezonieră sau de gripă A/H1N1.
Dr. Cornelia Miron a menţionat că se înregistrează un vârf al îmbolnăvirilor, aceste cazuri fiind cele mai multe înregistrate în actualul sezon.
Celor care suferă de viroze sau pneumonii li se recomandă să meargă la medic şi să renunţe, pentru câteva zile, să mai iasă din casă. Pe lângă tratamentul prescris de specialişti se impune şi administrarea de vitamine, consumul de fructe şi legume şi evitarea spaţiilor aglomerate.
În Harghita mai sunt disponibile 1.700 de doze de vaccin antigripal, iar cei care doresc să se imunizeze pot apela în acest sens la medicii de familie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Numărul virozelor şi al pneumoniilor este în creştere Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii este în creştere în Harghita, specialiştii apreciind că se înregistrează un vârf al îmbolnăvirilor, specific acestei perioade.
Harghita: Prima tranşă de vaccin antigripal a ajuns în judeţ Miercurea Ciuc, 16 nov /Agerpres/- Primele doze de vaccin antigripal au sosit în Harghita şi vor fi distribuite persoanelor aflate în categoriile vulnerabile la boală.
Harghita: Numărul de viroze şi pneumonii, aproape dublu faţă de săptămâna precedentă Miercurea Ciuc, 11 dec/Agerpres/- Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii înregistrate în judeţul Harghita este aproape dublu faţă de cel raportat în săptămâna precedentă, arată datele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita.
Şefa DSP Harghita: Am reuşit, deocamdată, să evităm epidemia de gripă din Ungaria Miercurea Ciuc, 5 mar /Agerpres/- Şefa Direcţiei de sănătate publică Harghita (DSP), Gyongyi Tar, a declarat că, deocamdată, epidemia de gripă din Ungaria nu a ajuns în judeţ, numărul cazurilor de viroze şi pneumonii scăzând semnificativ.
Olt: Începe vaccinarea antigripală; peste 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumoni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi în această săptămână 18.000 de doze de vaccin antigripal şi medicii de familie pot începe campania de vaccinare pentru acest sezon rece, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei.
Harghita: A doua săptămână de scădere a numărului de viroze; a fost depăşit vârful îmbolnăvirilor Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii este în scădere în Harghita, pentru a doua săptămână consecutiv, autorităţile medicale apreciind că a fost depăşit vârful îmbolnăvirilor.