Cele mai citite
 


Mubarak este tratat de cancer în Arabia Saudită (presă)
miercuri, 2 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cairo, 2 mar /Agerpres/ - Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak este supus unui tratament medical împotriva cancerului în Arabia Saudită, scrie cotidianul egiptean Al-Akhbar în ediţia de miercuri, contrazicând astfel informaţiile oficiale cu privire la situaţia lui Mubarak.
Potrivit publicaţiei citate de RIA Novosti, Mubarak, în vârstă de 82 de ani, se află la o bază militară de la Tabouk, unde primeşte, din cinci în cinci zile, chimioterapie pentru cancerul de care suferă la pancreas şi intestin. Familia fostului preşedinte se află cu el, mai scrie Al-Akhbar, care susţine că Mubarak a plecat în Arabia Saudită la două zile după ce a fost constrâns de protestele populare să părăsească puterea.

Consiliul forţelor armate al Egiptului şi ambasada acestei ţări la Riad au negat aceste informaţii. Unele organe de presă au afirmat că fostul preşedinte a revenit în staţiunea Sharm El-Sheikh, iar cotidianul popular Al-Youm al-Sabia a scris că lui Mubarak i s-a interzis plecarea din ţară şi se află într-un spital din Egipt.

Hosni Mubarak nu a mai fost văzut în public după ce a renunţat la preşedinţie, la 11 februarie. Reşedinţa sa de la Sharm el-Sheikh este puternic păzită, iar alte relatări de presă susţin că se află în compania unor oaspeţi.

Luni, procurorul-şef al Egiptului, Abdel Magid Mahmoud, le-a interzis oficial lui Mubarak şi familiei acestuia să părăsească ţara, anunţând şi îngheţarea averilor lor, în cadrul unei anchete de corupţie.

Înainte de părăsirea puterii, Mubarak declarase că este hotărât să rămână şi să moară în ţara sa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Martie - Luna internaţională de luptă împotriva cancerului intestinului gros Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Martie este "Luna internaţională de luptă împotriva cancerului intestinul gros, potrivit unui comunicat transmis de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) din România. Atât la nivel mondial, cât şi în ţara noastră, cancerul intestinului gros este al doilea tip...
Egipt: Condamnarea lui Mubarak la trei ani de închisoare, anulată; dosarul va fi rejudecat Condamnarea la trei ani de închisoare pentru fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a fost anulată marţi, în apel, de Curtea de Casaţie de la Cairo, în ultimul său proces, care a menţinut detenţia sa într-un spital militar, relatează France Presse.
Procesul intentat lui Hosni Mubarak: A treia rundă de audieri A treia rundă de audieri în cadrul procesul intentat fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak a început luni, la Cairo, informează agenţiile de presă internaţionale.
Martie - Luna internaţională de luptă împotriva cancerului intestinului gros Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Martie este 'Luna internaţională de luptă împotriva cancerului intestinul gros, potrivit unui comunicat transmis de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) din România.
Egipt: Parchetul cere ca Hosni Mubarak să fie examinat din nou Parchetul general egiptean a anunţat miercuri că a cerut ca fostul preşedinte Hosni Moubarak, aflat în detenţie preventivă la spitalul din Sharm el-Sheikh, să fie examinat din nou pentru a se stabili dacă starea sa de sănătate permite transferul într-un spital de penitenciar, informează AFP.
Campania privind cancerul de intestin gros, continuată în luna martie de FABC şi LRC Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de cancer din România şi Liga Română de cancer vor continua în luna martie (Luna Internaţională de Luptă Împotriva cancerului Intestinului Gros), pentru al treilea an consecutiv, seria de acţiuni menite să atragă atenţia opiniei publice cu privire la cancerul de intestin...