Cele mai citite
 


Constanţa: Două paciente de la Spitalul judeţean, în stare critică şi suspectate de infecţie cu virusul A/H1N1
miercuri, 2 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Constanţa, 2 mar /Agerpres/ - Două paciente internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa sunt în stare critică, ambele fiind suspectate de infectare cu virusul A/H1N1.
Managerul SCJU, Dan Căpăţână, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că una dintre femei este o lăuză, în vârstă de 27 de ani, a cărei stare de sănătate ''se agravează de la o oră la alta'' şi că s-ar putea ca, în curând, medicii să fie nevoiţi să o intubeze pentru că este în scădere ''saturaţia de oxigen''.
Şi cea de a doua pacientă, în vârstă de 60 de ani, are, conform reprezentantului spitalului, o stare de sănătate ''destul de proastă'', iar în cazul acesteia rudele intenţionează să o transfere la o clinică din Viena.
''Noi nu suntem de acord să o evacuăm. Absolut, viaţa îi va fi pusă în pericol. (...) Dar dacă aparţinătorii vor, pe riscul şi pe banii lor, să o mute, este treaba lor'', a precizat Dan Căpăţână.
Referitor la o altă pacientă suspectată de infecţie cu A/H1N1, în vârstă de 28 de ani, care a fost transferată zilele trecute la un spital din Bucureşti, fiind transportată cu un elicopter SMURD, managerul SCJU a afirmat că starea de sănătate a acesteia este bună şi că nu s-a confirmat suspiciunea respectivă, fiind vorba de o infecţie cu virus de tip B.
La Spitalul judeţean Constanţa este carantină în cinci secţii, de la sfârşitul lunii ianuarie, după ce o tânără care născuse de trei zile şi era în stare gravă a murit, ulterior confirmându-se infecţia cu virusul A/H1N1.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Carantină la spital; lăuza care a murit avea gripă cu virus A/H1N1 Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa este în carantină după ce analizele de laborator au confirmat, vineri după-amiază, că o lăuză în vârstă de 27 de ani care a decedat avea gripă cu virus A/H1N1.
Vrancea: Trei cazuri noi de gripă A/H1N1 Ministerul Sănătăţii a confirmat, luni, încă trei cazuri de infecţie cu virusul A/H1N1 în Vrancea.
Constanţa: Încă două decese din cauza A/H1N1 şi mii de cazuri de viroze, înregistrate în judeţ Două femei infectate cu virusul A/H1N1 au murit, pe 5 şi 7 martie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa iar 16 pacienţi sunt suspectaţi că suferă de gripă sezonieră, au informat joi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa printr-un comunicat remis presei.
Constanţa: Spitalul judeţean ar putea ieşi din carantină Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa va ieşi vineri din carantină în condiţiile în care nu s-a înregistrat niciun nou caz de gripă cu virus A/H1N1 după ce, pe 28 ianuarie, în unitatea medicală a murit o lăuză infectată cu virusul respectiv.
Satu Mare: Elicopter SMURD, defectat în curtea Spitalului Judeţean Un elicopter SMURD care trebuia să transporte la Bucureşti un pacient în stare gravă s-a defectat sâmbătă în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare în timp ce încerca să decoleze.
Constanţa: Lăuză în stare gravă, suspectată de gripă cu virus A/H1N1 O tânără în vârstă de 27 de ani care a născut în urmă cu trei zile este internată în stare gravă la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa şi este suspectată de gripă cu virus A/H1N1.