Cele mai citite
 


Ghid de terapie comportamentală pentru copii, lansat la Librăria Mihai Eminescu
miercuri, 2 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Un nou ghid de terapie ABA a fost lansat miercuri, la Librăria Mihai Eminescu, în cadrul unui parteneriat dintre Organizaţia World Vision România, Editura Frontiera şi Asociaţia Puzzle România.
Cartea va fi tipărită în 700 de exemplare şi va fi comercializată la un preţ de aproximativ 80 de lei.
'Cartea este traducerea unui manual foarte important apărut în Occident de terapie comportamentală pentru copii. E prima carte de terapie ABA pentru copii şi poate ajuta o familie sau un specialist să înceapă o terapie acasă sau într-un centru de specialitate', a declarat Ileana Achim, director editorial al Editurii Frontiera.
Cartea vine practic în sprijinul familiilor cu copii bolnavi de autism şi este un adevărat ghid de instrucţiuni, oferind programe de lucru pas cu pas spre tratament.
'Ne bucurăm că am putut lansa şi acest volum scris de doi psihologi americani (Ron Leaf şi John McEachin) care au o vastă experienţă de lucru cu copiii bolnavi de autism. Ne dorim să-i vedem pe aceşti părinţi ai acestor copiii depăşind barierele informaţionale şi având acces la metode noi de tratament', a spus dr.Rennee McDannel, terapeut ocupaţional şi voluntar în cadrul proiectelor derulate de World Vision România pentru copiii cu dizabilităţi.
Acest al doilea volum al ghidului de terapie ABA este dedicat programelor de lucru în cadrul terapiei ABA, care vizează conversaţia, imitaţia, desenul, potrivirile, construcţiile din cuburi, abilităţile sociale. Fiecare program este descris în detaliu, de la cea mai simplă etapă la cea mai avansată.
De asemenea, cartea oferă şi fişe de evaluare, tabele necesare strângerii datelor în cursul sesiunilor terapeutice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
S-a lansat Ghidul Angelescu de terapie antimicrobiană, singura publicație de acest gen din România Argumente pentru lansarea unui Ghid de Terapie Antimicrobiană: • Aproape un sfert dintre români iau antibiotice de două-trei ori pe an, iar 12% dintre aceștia folosesc astfel de tratamente de circa cinci ori pe an sau chiar mai des ;
Părinţii copiilor cu dizabilităţi susţin că numărul terapeuţilor este redus în România Bucureşti, 5 aug /Agerpres/ - Numărul terapeuţilor pentru tratarea copiilor cu autism sau alte dizabilităţi este redus iar diagnosticele se pun greu - acestea fiind principalele concluzii ale Conferinţei Naţionale pentru Părinţii Copiilor cu Dizabilităţi organizată joi în Bucureşti de Organizaţia World...
Copii constănţeni diagnosticaţi cu autism îşi depăşesc limitele şi aleargă la Semimaratonul Internaţional Bucureşti Psihologul constănţean Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului de Autism "Marea Neagră", anunţă că 14 copii diagnosticaţi cu autism şi 10 psihologi din cadrul Centrului vor alerga, la sfârşitul acestei săptămâni, pentru drepturile persoanelor diagnosticate cu tulburări din spectrul autist, la Semimaratonul...
Dr. Dorel Săndesc: Spitalul Judeţean de la Timişoara, principalul furnizor de organe prelevate din ţară (interviu) Timişoara, 3 mar /Agerpres/ - Prof. univ. dr. Dorel Săndesc, şeful Clinicii de Anestezie, Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe Timişoara, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care spune că numărul record de prelevări de organe care se efectuează în acest...
Zeci de centre de terapie a autiştilor vor fi deschise în ţară din februarie 2012 Un număr de 40 de noi centre de consiliere şi terapie a persoanelor cu autism vor funcţiona în România începând cu februarie 2012, anunţă un comunicat al Fundaţiei Romanian Angel Appeal.
Buzău: Centru de servicii terapeutice pentru copiii cu autism Buzău, 9 mar /Agerpres/ - Un complex de servicii terapeutice pentru copiii cu autism va fi înfiinţat la Buzău în această lună printr-un proiect finanţat cu fonduri europene în valoare de 2,4 milioane de lei.