Cele mai citite
 


Producţia de droguri sintetice este în plină dezvoltare, avertizează ONU
miercuri, 2 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viena, 2 mar /Agerpres/ - Producţia de droguri a căror structură moleculară este modificată pentru a eschiva legea, drogurile sintetice /designer drugs/, a atins proporţii îngrijorătoare, a avertizat agenţia OICS a Naţiunilor Unite în raportului său anual publicat miercuri şi citat de France Presse.
Organul internaţional de control al stupefiantelor /OICS/, cu sediul la Viena, menţionează că aceste 'droguri confecţionate' sunt produse mai rapid şi că numărul lor este în creştere.

Aceste produse sunt obţinute prin modificarea uşoară a structurii moleculare a substanţelor ilegale, astfel încât să genereze aceleaşi efecte, evitând însă legislaţia în vigoare cu privire la droguri. 'În Europa, 16 noi feluri de droguri sintetice sunt monitorizate, iar în Japonia nu mai puţin de 51', a afirmat OICS. Instrucţiuni pentru fabricarea acestor substanţe sunt adesea schimbate prin intermediul internetului, a adăugat agenţia ONU.

'Ţinând cont de riscurile pentru sănătate pe care le reprezintă consumul de astfel de droguri, noi facem apel la guverne să adopte măsuri naţionale de control pentru a împiedica fabricarea, traficul şi consumul acestor substanţe', a declarat preşedintele OICS, Hamid Ghodse, citat în raport.

OICS subliniază de asemenea că corupţia este unul dintre factorii majori ce facilitează traficul de droguri, în condiţiile în care acesta poate genera profituri superioare resurselor de care dispun instituţiile publice. 'Lupta împotriva corupţiei ar trebui să aibă o prioritate mai mare', a insistat OICS.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ORGANIZAŢII INTERNAŢIONALE: Biroul ONU pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) Biroul ONU pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) este lider global în lupta împotriva drogurilor ilicite şi a criminalităţii internaţionale, fiind şi cel mai important program al Naţiunilor Unite ce vizează terorismul.
SUA - cea mai mare piaţă de cocaină din lume, cu aproximativ cinci milioane de consumatori Viena, 2 mar /Agerpres/ - Statele Unite continuă să fie principala piaţă de cocaină la nivel mondial, cu 4,8 milioane de consumatori, cu toate că numărul acestora a scăzut în ultimii ani, potrivit Adunării Internaţionale pentru Controlul Impozitării Stupefiantelor (JIFE), transmite miercuri EFE.
Consiliul Internaţional pentru Controlul Drogurilor critică pedepsele excesive aplicate în cazul consumatorilor de droguri Abordările militare în lupta împotriva drogurilor şi pedepsirea excesivă a consumatorilor contravin tratatelor ONU, a anunţat Consiliul Internaţional pentru Controlul Drogurilor (NCB), corpul de control al ONU în domeniul narcoticelor, pledând pentru politici care să acorde prioritate sănătăţii oamenilor...
ONU lansează o campanie împotriva criminalităţii organizate Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) lansează luni o campanie internaţională de sensibilizare a opiniei publice în privinţa criminalităţii organizate, o 'afacere' de 870 de miliarde de dolari pe an (695 de miliarde de euro), campania bazându-se în special pe două filmuleţe video, informează AFP.
Raport ONU: Noile substanţe psihotice, 'un risc grav pentru sănătatea publică' Creşterea numărului de noi substanţe psihotice şi de internări ale consumatorilor acestora la urgenţă reprezintă 'un risc grav pentru sănătatea publică', semnalează Oficiul Internaţional de Control al Stupefiantelor (OICS) în raportul său anual pe 2012, prezentat marţi la Viena, relatează AFP.
Teo Trandafir, în comă indusă la terapie intensivă Viena, 3 mar /Agerpres/ - Teo Trandafir se luptă cu o pancreatită necrozantă severă şi se află în prezent în comă indusă, informează un comunicat dat publicităţii joi de clinica vieneză AKH, unde se află internată fosta vedetă de televiziune.