Cele mai citite
 


Alba: Zeci de infecţii în spitalele din judeţ
joi, 3 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste o jumătate din infecţiile nosocomiale înregistrate anul trecut în spitalele din Alba au fost infecţii urinare şi pe plagă chirurgicală, a arătat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, dr. Horia Timiş.
Aproape 30 % dintre infecţiile nosocomiale înregistrate au fost infecţii urinare, peste 22 % infecţii plagă chirurgicală, 21,05 % infecţii ale aparatului respirator, 17,10 % infecţii digestive şi aproape 4 % infecţii asociate cu manevre terapeutice.
Numărul total de infecţii nosocomiale raportate a fost de 76, din care cele mai multe- 30- la Spitalul Municipal Blaj, respectiv 21 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, unităţile cu cel mai mare trafic de pacienţi şi, totodată, cu cel mai ridicat standard din judeţ, a spus dr. Horia Timiş.

La spitalul din municipiul Aiud au fost înregistrate 8 astfel de infecţii, la cel din oraşul Cugir 6, iar la unităţile din Cîmpeni şi Ocna Mureş, câte 4. Alte 3 infecţii nosocomiale au fost identificate la Centrul de Sănătate Baia de Arieş.
Directorul executiv al DSP Alba crede că infecţiile reale apărute în spitale au fost în număr mai mare decât cele din statistici, deoarece multe se manifestă clinic după externarea pacienţilor, iar unele nu sunt suficient investigate.

'Considerăm că valorile raportate nu reprezintă incidenţa lor reală în unităţile spitaliceşti din judeţ', a apreciat directorul executiv al DSP Alba, care ocupă această funcţie de o lună de zile.
Tipul germenilor identificaţi au fost stafilococ şi piocianic la nou-născuţi, klebsiella coli, stafilococ la Chirurgie şi ATI, coli, klebsiella şi enterococ la Neurologie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSP Alba: În judeţ sunt prea multe secţii de chirurgie Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Horea Timiş, susţine că în judeţ sunt prea multe secţii de chirurgie, respectiv şapte, comparativ cu numărul de pacienţi, şi, în consecinţă, ar trebui regândită structura medicală.
Brăila: Peste 50 de infecţii nosocomiale înregistrate în ultimul an la Spitalul Judeţean de Urgenţă, potrivit DSP Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila a înregistrat, în perioada mai 2015 - aprilie 2016, 54 de cazuri de infecţii nosocomiale (n.r. intraspitaliceşti), potrivit unei situaţii făcute publice joi de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.
Alba: Ancheta DSP Alba a stabilit o contaminare masivă cu salmonela în cazul nuntaşilor de la Bistra Autorităţile sanitare din Alba au constatat o contaminare masivă cu salmonela în gospodăria din Bistra unde, săptămâna trecută, a fost preparată mâncarea pentru o nuntă care s-a soldat cu spitalizarea a aproximativ unui sfert dintre participanţi.
Alba: Deficit de medici ATI, în toate spitalele din judeţ Toate spitalele din Alba se confruntă cu o specialitate deficitară în rândul medicilor, respectiv cea de Anestezie Terapie Intensivă, urmată de cea de Neonatologie şi de Medicină de urgenţă.
Alba:Spitale amendate pentru nerespectarea procedurilor în cazul fetiţei decedate după ce s-a înţepat într-un cui Spitalele din Alba Iulia şi Blaj au fost amendate cu câte 10.000 de lei în urma anchetei declanşate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba în cazul fetiţei de 11 ani, aflată în plasament maternal, care a decedat la câteva zile după ce s-a înţepat accidental în picior într-un cui.
Operaţii amânate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia până la dotarea cu noi dezinfectanţi Mai multe operaţii programate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, unde a fost constatată o probă neconformă, au fost amânate, fiind efectuate doar urgenţele, până la dotarea unităţii cu noi dezinfectanţi. Directorul medical al unităţii a declarat că miercuri se va relua activitatea normală...