Cele mai citite
 


Numărul virozelor respiratorii este în creştere
joi, 3 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul infecţiilor acute respiratorii au crescut cu 15,8% comparativ cu săptămâna precedentă, informează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.
Rezultatele analizei incidenţei infecţiilor respiratorii acute şi gripei sugerează o activitate gripală de intensitate înaltă, cu răspândire naţională.

În săptămâna 21 -27.02.2011 au fost înregistrate 137.210 cazuri de infecţii acute respiratorii, şi un număr de 791 afecţiuni clinice compatibile cu gripa (cu 50,6% mai mult decat în săptămâna trecută), conform raportului transmis de către Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile către Ministerul Sănătăţii.
Incidenţa infecţiilor respiratorii acute şi a gripei a fost cu 34,4% mai mare decât media a 3 săptămâni anterioare şi au fost depăşite valorile maxime aşteptate.
Se evidenţiază, în continuare, o creştere a ponderii cazurilor de gripă cu virus B.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în judeţele: Hunedoara - 19, Iaşi - 17, Vrancea - 11 şi Prahova - 10 cazuri.
Au fost confirmate 116 cazuri de gripă (50 de tip AH1N1 si 66 de tip B) din totalul de 497 înregistrate de la debutul sezonului (luna octombrie 2010).
S-au înregistrat şi 4 decese la persoane confirmate cu gripă : 3 cu gripă AH1N1şi 1 cu gripa B (câte un deces în judeţele Suceava, Mehedinţi, Galaţi, Bistriţa). Toate cele 4 persoane aveau şi alte boli.
În ultima săptămână au crescut ratele de absenteism din unităţile preşcolare şi şcolare şi s-au înregistrat numeroase focare de infecţii respiratorii acute şi gripă în colectivităţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Numărul virozelor, în scădere faţă de săptămâna precedentă Numărul cazurilor de infecţii acute respiratorii a scăzut fiind cu 7,7% mai mic faţă de săptămâna precedentă, se arată în raportul Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile (CNSBT) transmis miercuri Ministerului Sănătăţii.
Galaţi: Numărul virozelor respiratorii şi pneumoniilor a crescut alarmant Peste 2.500 de persoane cu infecţii respiratorii acute s-au prezentat la cabinetele medicilor de familie în ultima săptămână de raportare, cu peste 800 mai multe decât în săptămâna precedentă, a anunţat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Numărul îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii şi gripă a depăşit valorile maxime aşteptate Numărul de îmbolnăviri cu infecţii respiratorii acute şi gripă a crescut, fiind depăşite valorile maxime aşteptate, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii transmis miercuri.
Mehedinţi: Numărul virozelor şi pneumoniilor, în creştere Numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii a persoanelor vulnerabile la astfel de îmbonăviri a crescut în octombrie cu aproximativ 350 de cazuri faţă de cel înregistrat la sfârşitul lunii septembrie.
Ministerul Sănătăţii va organiza concursul de rezidenţiat în 23 noiembrie Ministerul Sănătăţii va organiza pe 23 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, informează Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.
MS: Peste 700 de cazuri de rujeolă, confirmate în primele 9 luni ale anului; trei decese În primele nouă luni ale acestui an, în România au fost confirmate 730 de cazuri de rujeolă şi au fost raportate trei decese, informează Ministerul Sănătăţii.