Cele mai citite
 


Alba: Laboratorul DSP, acreditat după un deceniu în care a fost doar autorizat
joi, 3 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba a obţinut acreditarea RENAR după mai bine de un deceniu în care a fost doar autorizat, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul economic al DSP, Gabriela Stan.
'Am terminat procedurile de acreditare a laboratorului şi urmează să achităm taxele de acreditare', a declarat Gabriela Stan.
Aceasta a arătat că, în noile condiţii, Laboratorul de microbiologie, chimie sanitară şi toxicologie al DSP este singurul din judeţ acreditat pe toxicologie şi pe analiza apei potabile.

Directorul economic a subliniat importanţa obţinerii acestei acreditări, spunând că până acum exista riscul ca avertismentele sau amenzile aplicate de către DSP să fie contestate în instanţă.
În altă ordine de idei, două spitale din judeţ, din Alba Iulia şi Cugir, au fost sancţionate recent cu avertisment de Serviciul de Control în Sănătate Publică al DSP, din cauza neconformităţilor constatate în ceea ce priveşte calitatea condiţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală, a declarat directorul executiv al instituţiei, Horia Timiş.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Laboratorul DSP-ului, acreditat din nou, după 11 ani Laboratorul de microbiologie, chimie sanitară şi toxicologie al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba a fost din nou acreditat RENAR (marca naţională de acreditare), după 11 ani, pe partea de analiză a apei, la peste un an de la reluarea procesului de acreditare.
Alba: Conducerile unor spitale, sancţionate cu avertisment sau cu amendă Conducerile mai multor spitale din Alba au fost sancţionate cu amenzi sau cu avertisment după ce inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au constatat mai multe neconformităţi, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, directorul executiv Horea Timiş.
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Bacău : Un medic, o asistentă medicală şi un funcţionar public trimişi în judecată pentru acte de corupţie Un medic, o asistentă medicală şi un funcţionar al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Judeţean Bacău într-un dosar de corupţie.
DSP Alba: În judeţ sunt prea multe secţii de chirurgie Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Horea Timiş, susţine că în judeţ sunt prea multe secţii de chirurgie, respectiv şapte, comparativ cu numărul de pacienţi, şi, în consecinţă, ar trebui regândită structura medicală.
Alba: Avertisment din partea DSP pentru organizatorii unei conferinţe despre cancer Autorităţile medicale din Alba au solicitat suspendarea unei conferinţe cu tema ''Cancer: Faci chimioterapie sau iei vitamine?'', apreciind drept tendenţioasă denumirea, dar şi exprimarea din afişul de promovare prin care potenţialii participanţi erau invitaţi să afle că ''medicamentele sintetice nu...