Cele mai citite
 


Brăila: Preşedintele CJ propune ca pacienţii din spitale să declare pe propria răspundere dacă refuză medicaţia
joi, 3 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, propune ca pacienţii din spitalele aflate în administrarea autorităţilor judeţene să declare pe propria răspundere dacă refuză medicaţia, pentru a nu mai apărea discuţii că bolnavii nu primesc medicamente în spitalele din Brăila.
'Vom da în spitale, prin manageri şi colegiul director, un document în care să apară obligativitatea ca medicii să folosească doar farmacia spitalului. Atunci când pacientul doreşte un super medicament, să consemneze într-o declaraţie pe propria răspundere că i s-a oferit din partea spitalului medicamentul potrivit, dar doreşte un alt medicament. Declaraţia va sta la fişa bolnavului, să nu mai avem probleme de genul că pacientul a fost trimis de manager la farmacie să îşi ia nu ştiu ce medicament', a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Gheorghe Bunea Stancu.

Preşedintele CJ a subliniat că ţine foarte mult ca spitalele să fie capabile să asigure toate medicamentele, iar facturile către furnizori să se încadreze în termenul de plată, tocmai pentru a nu apărea niciun motiv care să ducă la întârzierea acestora în spitale.

'Suntem în grafic cu datoriile. Chiar şi pentru furnizori avem datorii în termen de 60 de zile, deşi în contractul cu ei se precizează ca plata să se facă la maxim 90 de zile. Oferim medicamentele care sunt comune în România, urmând ca pacienţii care vor medicamente de la firme străine să şi le cumpere, conform indicaţiilor pe care le dau medicii. Şi pentru ortopedie am creat un plafon pentru a avea şuruburi şi tije, ce le trebuie lor. Eu cred că am găsit drumul spre normalitate', a afirmat Stancu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţă a înfiinţat Comisia Medicamentelor Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a înfiinţat Comisia Medicamentelor, formată din mai mulţi medici din unitatea sanitară, care vor stabili de comun acord ce medicamente vor fi achiziţionate de instituţie.
Brăila: Comisia Medicamentelor, înfiinţată la Spitalul Judeţean de Urgenţă O comisie a medicamentelor a fost înfiinţată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, membrii acesteia stabilind de comun acord ce medicamente trebuie achiziţionate de către instituţia spitalicească.
Managerul SJU Brăila: Am iniţiat o plângere la Parchet privind şpăgile date la angajarea pe posturi în spital Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu, a declarat vineri, în conferinţă de presă, că "a iniţiat" o plângere la Parchet în ceea ce priveşte şpăgile care s-au dat pentru ocuparea unor posturi în Spitalul Judeţean Brăila.
Brăila: Fostul director medical al SAJ a câştigat procesul cu DSP, în care contestase schimbarea sa din funcţie Fostul director medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila, dr. Florin Ştefan, a câştigat procesul cu Direcţia de Sănătate Publică, în care contestase schimbarea sa din funcţie 'pe motive politice', a declarat acesta miercuri, pentru AGERPRES
Brăila: SJU, amendat cu 15.000 de lei pentru lipsa de igienă şi probleme la Secţia Oncologie Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila a fost amendat cu 15.000 de lei pentru lipsă de igienă în tot spitalul şi condiţii improprii în Secţia Oncologie, în urma unui control efectuat săptămâna trecută de o echipă de la Ministerul Sănătăţii, potrivit rezultatelor anchetei făcute publice luni, în conferinţă...
Brăila: În Spitalul de Psihiatrie sunt tratate 28 de persoane pentru consum de alcool şi etnobotanice În Spitalul de Psihiatrie sunt tratate 28 persoane pentru consum de alcool şi etnobotanice, după cum a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila, psiholog Olga Condrat.