Cele mai citite
 


Un prim caz de gripă porcină confirmat în Cambodgia
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Phnom Penh, 1 iulie /Agerpres/ - Un prim caz de gripă porcină A/H1N1/ a fost confirmat în Cambodgia, la o tânără americană de 16 ani aflată într-o călătorie organizată de şcoală, au precizat miercuri autorităţile cambodgiene şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, citate de France Presse.

 

Adolescenta a prezentat simptome ale bolii la o zi după sosirea în ţară, vineri, la Phnom Penh. Ea a fost izolată şi a fost internată într-o clinică luni, se precizează în comunicatul comun al OMS şi al Ministerului cambodgian al Sănătăţii.

Pacienta se recuperează bine, iar colegii ei au fost plasaţi sub observaţie, potrivit ministrului sănătăţii Mam Bun Heng.

La nivel mondial, virusul A/H1N1/ a contaminat 55.867 de persoane din 109 ţări şi teritorii, făcând 238 de morţi, potrivit celui mai recent bilanţ publicat miercuri de OMS.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Plan de intervenţie în caz de gripă porcină, adoptat de CJSU Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare a adoptat miercuri un plan de măsuri şi intervenţie în caz de pandemie de gripă porcină, având în vedere numărul de decese cauzate de virusul AH1N1 în Ucraina.
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.
Noi cazuri de gripă A (N1H1) confirmate în Australia, Thailanda, Noua Zeelandă Melbourne, 1 iulie /Agerpres/ - Doi australiani au murit în urma contractării gripei A (H1N1), ridicând bilanţul morţilor provocate de virus în Australia la 7, notează Associated Press. Ofiţerul-şef adjunct pentru sănătate din Victoria, Rosemary Lester, a declarat luni că cei doi bărbaţi, în vârstă...
Brazilia: 69 de cazuri noi de gripă porcină Brasilia, 1 iulie /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii din Brazilia a înregistrat 69 de noi cazuri de gripă porcină, ridicând la 591 numărul persoanelor contaminate de virusul A/H1N1 în această ţară, de patru ori mai multe decât în urmă cu o săptămână, informează AFP.
Gripa porcină în America de Sud: numărul deceselor a crescut la 40 Buenos Aires, 1 iulie /Agerpres/ - Numărul deceselor atribuite gripei porcine a crescut la 40 în America de Sud, cu victime noi în Argentina şi Chile, unde se preconizează că pandemia îşi va atinge apogeul în următoarele săptămâni, pe fondul iernii australe, relatează AFP.