Cele mai citite
 


Dâmboviţa: 95% dintre cabinetele medicilor de familie nu sunt dezinfectate şi deratizate
joi, 3 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa 95% dintre cabinetele medicilor de familie din Dâmboviţa nu au spaţii corespunzătoare şi aparatură pentru sterilizarea instrumentarului medical, nu dispun de apă caldă, uneori nici de apă rece şi nu au efectuat operaţiunile de dezinsecţie şi deratizare.
După cum a declarat miercuri şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa, Claudiu Dumitrescu, au fost verificate, în ultimele două săptămâni, 72 de cabinete ale medicilor de familie din judeţ.

''În 95% din unităţile controlate în această acţiune tematică nu s-au efectuat operaţiuni dezinsecţie-deratizare. Peste 90% din cabinetele medicale controlate nu deţin structura funcţională prevăzută de Ordinul Ministerului Sănătăţii, astfel că 19 cabinete nu utilizează sala de tratamente din cauza inexistenţei unei surse care să realizeze microclimatul corespunzător, 36 cabinete nu deţin spaţii şi aparatura necesară desfăşurării operaţiunilor de sterilizare, 20 de cabinete nu asigură spaţii anexe pentru depozitarea intermediară a deşeurilor, a materialelor şi ustensilelor de curăţenie'', a precizat directorul DSP Dâmboviţa.

Cabinete cu cele mai mari deficienţe sunt în localităţile Corneşti, Cojasca, Răzvad şi Dărmăneşti.
Pentru deficienţele constatate în acţiunea de control DSP a dat 31 sancţiuni, dintre care 21 amenzi, în valoare totală de 11.900 de lei şi 10 avertismente.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Amenzi date de DSP cabinetelor de înfrumuseţare, tatuaje şi piercing Inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea au controlat cabinetele de înfrumuseţare, tatuaje şi piercing, fiind aplicate zece sancţiuni şi şapte amenzi în valoare de 5.100 lei, a declarat miercuri directorul DSP, Lorena Mărgăritescu.
Mureş: Spitalul Municipal Sighişoara a primit cinci amenzi pentru neconformităţi; Pneumologia, închisă pentru reabilitare Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş au dat cinci amenzi în valoare de 2.500 de lei pentru o serie de nereguli constatate în urma unui recontrol efectuat în iunie la Spitalul Municipal Sighişoara, iar la jumătatea lunii iulie Compartimentul de Pneumologie al unităţii spitaliceşti a fost...
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Alba: Medici de familie amendaţi pentru neefectuarea controlului medical periodic al personalului de la cabinete Două cabinete de medici de familie din Alba au fost amendate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) pentru neefectuarea controlului medical periodic la personalul angajat, iar un cabinet stomatologic a fost avertizat pentru lipsa registrului sterilizare chimică instrumentar.
Galaţi: DSP le recomandă sinistraţilor să se vaccineze antitetanos şi să consume apă doar din reţeaua curentă Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi distribuie sinistraţilor din judeţ materiale informative privind riscul de îmbolnăvire, invitând localnicii la cabinetele medicilor de familie pentru a li se face vaccin antitetanos, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instiuţiei...
Dâmboviţa: Localităţi din zona Pucioasa fără apă, din cauza apariţiei unui risc microbiologic Compania de Apă Târgovişte - Dâmboviţa anunţă că a oprit de sâmbătă seara furnizarea apei în oraşul Pucioasa şi în alte patru localităţi învecinate din cauza apariţiei unui risc microbiologic.