Cele mai citite
 


Sarea afectează dezastruos vasele sanguine în doar câteva minute
joi, 3 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În numai 30 de minute, un fel de mâncare sărat poate afecta în mod dezastruos vasele sangvine, reducând semnificativ capacitatea arterelor de a transporta sângele în organism, relatează miercuri Daily Mail.
Aceste calcule au fost efectuate în cadrul unui experiment special de către cercetători australieni.

Astfel, ei au adunat un grup de 16 voluntari absolut sănătoşi, cărora li s-a oferit mai întâi un preparat conţinând 4 grame de sare, iar mai târziu un fel de mâncare cu un conţinut de numai 0,3 grame de sare.

Înainte şi după mese, oamenii de ştiinţă au testat cât de uşor curge sângele în artera brahială (humerală) - vasul de sânge principal, în care de obicei se măsoară tensiunea arterială. În cele din urmă s-a dovedit că alimentele sărate restricţionează semnificativ fluxul sanguin. Acest proces atinge apogeul după o oră de la consum.

Cele mai sărate din felurile de mâncare servite voluntarilor nu aveau un conţinut mai mare de sare decât nivelul mediu din alimentaţia unui om obişnuit.

Potrivit profesorului Graham MacGregor, studiul pune în lumină în raportul dintre nutriţie şi sănătatea omului. Există suficiente probe pentru a afirma că sarea conduce la rigidizarea vaselor sanguine în câteva minute.'Acum vă puteţi imagina ce fel de proces are loc în corpul uman, iubitor de alimente sarate! Activitatea celulelor care formează pereţii vaselor sanguine se schimbă semnificativ'- spune el.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nouă din zece americani mănâncă prea multă sare Nouă din zece americani mănâncă prea multă sare, cei mai mulţi dintre aceştia consumând o cantitate de peste două ori mai mare decât limita recomandată, potrivit unui studiu realizat de cercetători guvernamentali din SUA, transmite vineri Reuters.
"Alimente interzise pe timp de vara" Dupa o iarna lunga, friguroasa, in care hainele groase au ascuns destul de bine cateva kilograme in plus, a venit vara, cand excesele din timpul iernii trebuie sterse cu buretele. Ce mancam vara pentru a putea slabi sanatos si frumos sau numai pentru a ne mentine un tonus adecvat?
Alimentaţia în SUA rămâne prea sărată (studiu) Alimentele procesate industrial şi vândute în lanţurile fast food din SUA au rămas în continuare foarte sărate, în pofida apelurilor lansate de medici privind scăderea nivelului de sare al cărei consum excesiv provoacă peste 150.000 de decese pe an, conform unui studiu publicat luni, informează AFP.
Sarea ascunsă din medicamente Pe lângă evitarea alimentelor care conţin sare, oamenii ar trebui să fie prevăzători şi în privinţa unor medicamente care conţin sodiu. Un studiu realizat de o echipă de cercetători britanici arată că unele tipuri de medicamente, mai ales cele solubile sau efervescente, au un conţinut ridicat de sodiu...
Un regim alimentar bogat în sare dublează riscurile cardiace pentru diabetici Pe lângă zahăr şi sarea le poate pune probleme de sănătate persoanelor, care suferă de diabet, conform unui nou studiu japonez care a ajuns la concluzia că un regim alimentar bogat în sare poate duce la dublarea riscurilor cardiace pentru diabetici, informează miercuri Live Science.
Regimul vegetarian protejează inima (studiu) Alimentaţia vegetariană exercită un efect protector împotriva bolilor cardiovasculare, lucru care confirmă importanţa unui regim echilibrat. Într-un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Oxford şi apărut în The American Journal of Clinical Nutrition, se apreciază că riscul de spitalizare...