Cele mai citite
 


Mehedinţi: Incidenţa infecţiilor respiratorii acute, în creştere
joi, 3 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii a crescut săptămâna trecută cu 1,95 % faţă de săptămâna 14-20 februarie, a declarat miercuri pentru AGERPRES directorul adjunct al Direcţiei pentru Sănătate Publică Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Ea a arătat că dacă în penultima săptămână din februarie s-au înregistrat 2.827 de îmbolnăviri cu 22 de internări, în perioada imediat următoare acestea au crescut cu 55 şi respectiv 45 de cazuri.
'Conform raportărilor din teritoriu pneumopatiile acute au scăzut cu 7,2%, actualmente mai fiind diagnosticate 875 de persoane sub tratament şi 44 internate în unităţile spitaliceşti', a precizat Ionovici.

La nivelul judeţului Mehedinţi nu există nici o suspiciune de gripă, iar 97,3 % din dozele de vaccinuri antigripale au fost administrate gratuit unor categorii vulnerabile de persoane.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Numărul cazurilor de viroze şi pneumopatii, în creştere Numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii a ajuns în această săptămână la 2.296, în creştere cu circa 17% faţă de prima decadă a lunii noiembrie.
Mehedinţi: Numărul virozelor şi pneumoniilor, în creştere Numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii a persoanelor vulnerabile la astfel de îmbonăviri a crescut în octombrie cu aproximativ 350 de cazuri faţă de cel înregistrat la sfârşitul lunii septembrie.
Galaţi: Numărul cazurilor de gripă din judeţ a ajuns la opt Galaţi, 19 feb /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a fost notificată de către Institutul Cantacuzino din Bucureşti despre faptul că au fost confirmate două noi cazuri de gripă la persoane din judeţul Galaţi, numărul total al persoanelor diagnosticate cu această boală ajungând la opt...
Suceava: Creşte numărul cazurilor de gripă în judeţ În ultima săptămână, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a înregistrat din judeţ 34 cazuri suspecte de gripă, şapte dintre pacienţi fiind internaţi în Secţia de boli infecţioase din cadrul Spitalului de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava...
MS: Numărul cazurilor de infecţii acute respiratorii a scăzut cu 7,4% Numărul cazurilor de infecţii acute respiratorii a scăzut cu 7,4% în intervalul 11-17 aprilie, faţă de săptămâna precedentă, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS) remis miercuri AGERPRES.
Institutul de Sănătate Publică: Cazurile de gripă sunt sporadice Activitatea gripală este sporadică, înregistrându-se doar cazuri izolate, de intensitate joasă, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute încadrându-se în intervalul aşteptat, în această săptămână, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului...