Cele mai citite
 


Botoşani: Toţi medicii de familie din judeţ au semnat pentru intrarea în grevă, de la 1 aprilie
joi, 3 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Toţi cei 168 de medici de familie din judeţul Botoşani, care sunt în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), vor intra, de la 1 aprilie, în grevă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani, Paul Şerban. Potrivit acestuia, medicii vor refuza să semneze contractele - cadru cu CJAS pentru anul 2011, astfel încât nu vor mai elibera reţete sau bilete de trimitere.
'Noi nu închidem cabinetele. Noi mergem la cabinete, preluăm urgenţele, dar nu vom putea să lucrăm în contract cu casa în ceea ce priveşte eliberarea de documente publice, adică reţete compensate, bilete de trimitere. În rest, noi putem să lucrăm în sistem privat', a afirmat Paul Şerban.
Medicii de familie sunt nemulţumiţi de tarifele propuse de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru serviciile prestate pentru pacienţi.

'Contractul cadru a fost deja publicat. Avem o formă de proiect de norme în care sunt publicate inclusiv valorile punctelor pentru plata serviciilor, dar nu sunt cele la care ne-am fi aşteptat. Sunt mult mai mici decât cele de anul trecut şi ne duc practic în faliment, dacă funcţionăm pe aceste norme', a precizat Şerban.
Şeful Asociaţiei Medicilor de Familie susţine că reducerea veniturilor cabinetelor medicale este nejustificată, în condiţiile în care cheltuielile de funcţionare ale acestora s-au păstrat la acelaşi nivel ca anul trecut sau sunt mai mari decât în 2010.

'Noi suntem dispuşi să răbdăm cât putem de mult, pentru că nu putem accepta să se diminueze veniturile cabinetelor. Guvernul a diminuat numai salariile bugetarilor, nu şi costul carburanţilor, încălzirii, energiei electrice', a mai declarat Paul Şerban.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Botoşani: Protest timp de cinci zile al medicilor de familie Medicii de familie din judeţul Botoşani nu vor elibera, timp de cinci zile, documente medicale pentru pacienţii înscrişi pe liste, potrivit unei hotărâri adoptate, miercuri, de Asociaţia Medicilor de Familie din Botoşani.
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Cluj: Medicii de familie şi-au continuat joi activitatea Medicii de familie clujeni şi-au continuat joi activitatea în cabinete, chiar dacă de miercuri contractele lor cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au expirat.
Suceava: Medicii de familie au de returnat CJAS aproape 400.000 lei pentru servicii neconforme Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a dispus, în urma controalelor efectuate anul trecut, recuperarea a aproximativ 600.000 lei de la furnizorii de servicii medicale, ponderea cea mai mare înregistrându-se în cazul medicilor de familie, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ...
Bistriţa-Năsăud: Unii medici de familie au continuat să elibereze reţete gratuite O parte dintre cei 141 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud au continuat să elibereze reţete gratuite şi compensate în cursul zilei de joi, chiar dacă nu au semnat încă noul contract cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), după ce au aflat că guvernul a aprobat, în şedinţa...