Cele mai citite
 


Autorităţile germane avertizează asupra riscului ca gripa porcină să sufere mutaţii
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Berlin, 1 iulie /Agerpres/ - Agenţia federală germană pentru boli infecţioase a declarat marţi că sunt semnale că virusul gripei porcine H1N1 a început să sufere mutaţii şi a avertizat că el ar putea să se răspândească în următoarele luni într-o formă mai agresivă, transmite Reuters.

 

Experţii sunt îngrijoraţi că gripa se dezvoltă în Australia şi America de Sud, a declarat Joerg Hacker, şef al Institutului Robert Koch pentru boli infecţioase.

"Este posibil ca virusul să fi suferit mutaţii. La toamnă, forma care suferă mutaţii ar putea să se răspândească în emisfera nordică şi înapoi în Germania", a declarat Hacker într-o conferinţă de presă la Berlin.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a ridicat nivelul gripei porcine la cel de pandemie la începutul acestei luni. Potrivit ultimelor cifre, peste 230 de persoane au fost ucise de gripă la nivel mondial dintr-un total de 52.000 de cazuri confirmate, majoritatea în Statele Unite şi Mexic.

Simptomele caracteristice ale gripei porcine sunt destul de uşoare, dar medicii afirmă că virusul ar putea evolua în ceva mai agresiv.

Potrivit datelor OMS, Germania este situată pe locul trei la rata de infecţie cu gripă porcină în Europa cu 275 de cazuri confirmate.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat în timpul conferinţei că Germania este pregătită pentru orice creştere a numărului de cazuri.

"Suntem în contact pentru aceasta pe plan internaţional", a spus ea. "Acum, noi toţi trebuie să ne coordonăm la nivel internaţional pentru a şti cine trebuie vaccinat şi cum ar trebui să o facem, în cazul în care lucrurile devin mai rele".

OMS a pus în gardă guvernele să fie pregătite pentru o luptă lungă contra noii pandemii denumite oficial A/H1N1/. AGERPRES/(Sorin Calciu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Plan de intervenţie în caz de gripă porcină, adoptat de CJSU Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare a adoptat miercuri un plan de măsuri şi intervenţie în caz de pandemie de gripă porcină, având în vedere numărul de decese cauzate de virusul AH1N1 în Ucraina.
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.
Noi cazuri de gripă A (N1H1) confirmate în Australia, Thailanda, Noua Zeelandă Melbourne, 1 iulie /Agerpres/ - Doi australiani au murit în urma contractării gripei A (H1N1), ridicând bilanţul morţilor provocate de virus în Australia la 7, notează Associated Press. Ofiţerul-şef adjunct pentru sănătate din Victoria, Rosemary Lester, a declarat luni că cei doi bărbaţi, în vârstă...
Brazilia: 69 de cazuri noi de gripă porcină Brasilia, 1 iulie /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii din Brazilia a înregistrat 69 de noi cazuri de gripă porcină, ridicând la 591 numărul persoanelor contaminate de virusul A/H1N1 în această ţară, de patru ori mai multe decât în urmă cu o săptămână, informează AFP.
Gripa porcină în America de Sud: numărul deceselor a crescut la 40 Buenos Aires, 1 iulie /Agerpres/ - Numărul deceselor atribuite gripei porcine a crescut la 40 în America de Sud, cu victime noi în Argentina şi Chile, unde se preconizează că pandemia îşi va atinge apogeul în următoarele săptămâni, pe fondul iernii australe, relatează AFP.