Cele mai citite
 


Frumusete De Gheata - Crioterapia
joi, 3 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Sanatate si frumusete
 

 

 
 
Criosauna - Sauna la rece
Daca ai vrea sa mergi la sauna, dar nu suporti caldura si crezi ca sauna implica neaparat caldura, te inseli! Trebuie sa stii ca exista si sauna la rece! Criosauna este opusul saunei clasice: metoda terapeutica utilizata in criosauna este terapia prin frig, cunoscuta sub numele de crioterapie. Aceasta metoda era folosita inca din antichitate de catre japonezi si popoarele arabe. In termeni stiintifici, crioterapia este numita aerocrioterapie.

 

 

Criosauna consta de fapt in expunerea organismului pentru un timp foarte scurt, 1-3 minute, la o temperatura cuprinsa intre – 120 si – 180 de grade Celsius. Dar, nu e cazul sa te sperii, desi valorile sunt atat de scazute, corpul nu ingheata deoarece aerul din interiorul criosaunei este foarte uscat, iar senzatia pe care el o resimte nu e similara cu cea simtita in timpul unei bai cu apa rece.
 
Criosauna are efecte benefice asupra sanatatii si frumusetii tale. In primul rand, ea regleaza activitatea hormonala si metabolismul, favorizeaza regenerarea celulara si intarirea sistemului imunitar. Criosauna este ideala si in tratarea senzatiei de picioare grele si durerile musculare.
Ea reduce tensiunea si elimina efectele stress-ului, favorizeaza slabitul si combate celulita, punand sangele in miscare. Deoarece corpul incearca sa-si mentina temperatura, in ciuda celei din exterior care este atat de scazuta, in timpul unei sedinte de criosauna se ard in medie 1000 de calorii! O valoare foarte mare daca stam si ne gandim cat sport ar trebui sa facem pentru a ajunge la performanta sa ardem zilnic 1000 de calorii! Specialistii spun ca se poate slabi intre 7 si 10 kilograme cu ajutorul a 20-30 de sedinte.
 
Desi este atat de benefica, aceasta terapie are si contraindicatii. Criosauna este interzisa femeilor insarcinate, hipertensivilor, celor care au suferit un preinfarct, celor care au boli cronice, precum si persoanelor care sufera de afectiuni neurologice (epilepsie). Nu o vor putea incerca nici cei care au implanturi.
Pentru moment, in Romania, puteti incerca Crioterapia in Iasi (Maseur si terapeut Gabriel Nedelea) si in Piatra Neamt (Meteor Group) sau in Bucuresti, la Day SPA.
 
 
Daca vrei sa te bucuri pe delin de binefacerile crioterapiei, este recomandat ca dupa criosauna sa se efectueze un tratament facial, adecvat tipului tau de ten. Ti se vor recomanda si masti de hidratare.

 

Articol preluat de pe www.desprespa.ro

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pericole pentru organism in perioada de iarna cauzate de frig, gheata si zapada - Metode de recuperare eficiente dupa accidentari. Aparitia primilor fulgi de nea si a poleiului ne determina sa ne confruntam nu doar cu disconfortul temperaturilor scazute, ci si cu un risc crescut de accidentari. Astfel, mersul si plimbatul, activitati aparent simple in restul anului, devin acum o adevarata provocare.
CRIOTERAPIA CA METODĂ EFICIENTĂ DE REFACERE A SPORTIVILOR Criosauna prezentată în cadrul Conferinţei Ştiinţifice de Cercetare pentru Sport „Recuperarea şi Reabilitarea în Sport”
ÎNVINGE FRIGUL CU UN ALT FEL DE FRIG, în cabinele criosaunelor CrioBio Fortifiază-ţi organismul în timpul iernii şi învinge frigul cu un alt fel de frig, în cabinele criosaunelor CrioBio, în care se efectuează proceduri de aerocrioterapie la -180°C. Criosauna nu previne şi nici nu tratează gripa sau răceala, dar îţi întăreşte organismul astfel încât acesta luptă singur...
Sauna Uscata Fiind un ritual de frumusete foarte popular, cunoscut si sub denumirea de sauna finlandeza, sauna uscata este practicata de mai bine de 1000 de ani. Acum ea se face in incaperi special amenajate, incalzite la 80-90 de grade, si dotate cu banci pe care stau clientii. Te poti bucura de o sauna...
Gelu Cosma, Kinetic Sport Medicine: „Am deschis cea mai moderna clinica de recuperare medicala din Romania si chiar din sud-estul Europei” Clinica de recuperare medicala Kinetic Sport Medicine s-a mutat in luna noiembrie a.c. intr-un spatiu modern, cu suprafata de 500 mp, situat pe Str. Nicolae Caramfil nr. 85A, etaj 2, sector 1, Bucuresti.
Apa Serv Neamţ şi Publiserv Piatra Neamţ au achiziţionat energie electrică în Ringul energiei electrice al BRM Compania Apa Serv Neamţ şi Publiserv Piatra Neamţ au achiziţionat energie electrică în Ringul energiei electrice al Bursei Române de Mărfuri.