Cele mai citite
 


Ungaria va permite de la 1 mai naşterile la domiciliu
miercuri, 2 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Budapesta, 2 mar /Agerpres/ - Femeile însărcinate, dar care nu prezintă complicaţii, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 ani, vor putea de la 1 mai să nască la domiciliu, a anunţat miercuri guvernul din Ungaria, relatează AP şi MTI.
Printre condiţiile care trebuie îndeplinite se numără şi aceea ca locuinţele unde au loc naşterile să fie situate la o distanţă care poate fi parcursă în maximum 20 de minute faţă de un spital public, unde mama şi bebeluşul pot fi duşi în cazul unei urgenţe.

Guvernul ungar a mai precizat că decizia mamei de a nu-şi aduce pe lume copilul într-o clinică specializată va fi respectată atât timp cât viaţa sau sănătatea bebeluşului nu sunt puse în pericol. În plus, la naştere este nevoie de prezenţa unui obstetrician sau a unei moaşe.

Organizaţiile civice pledează de ani de zile în favoarea naşterilor la domiciliul în Ungaria, însă, până acum, eforturile lor au fost respinse parţial din cauza opoziţiei puternice a asociaţiilor de medici.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ungaria: Celebra moaşă Agnes Gereb, din nou în faţa instanţei Un nou proces al unei moaşe celebre din Ungaria, Agnes Gereb, a început joi la Budapesta. Femeia acum în vârstă de 60 de ani este acuzată de neglijenţă profesională, falsificare de documente şi escrocherie, relatează AFP şi MTI.
Au început înscrierile pentru Cursul de Pregătire Clinică Postuniversitară „Magyar Imre” (17-19 noiembrie 2016, Budapesta, Ungaria) - 12 burse vor fi acoperite integral de Societatea de Neuropatie Diabetică Neurodiab Societatea de Neuropatie Diabetică Neurodiab își continuă, în 2016, inițiativele puse în slujba dezvoltării profesionale continue a specialiștilor în neuropatie diabetică, anunțând demararea proiectului „Bursa Neurodiab”.
Timiş: Femeia bolnavă de malarie a decedat Timişoara, 17 mar /Agerpres/ - Femeia bolnavă de malarie, internată la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, a decedat în urma unui stop cardio-respirator.
(Corespondenţă) Eurobarometru privind şansele la o viaţă sănătoasă după 50 de ani: Femeile din România, pe penultimul loc în UE Bruxelles, 5 mar - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Românii se numără printre cetăţenii Uniunii Europene (UE) cu cele mai mici şanse de a se bucura de o viaţă sănătoasă după vârsta de 50 de ani, respectiv 65 de ani, doar slovacii având o perspectivă mai sumbră din acest punct de vedere...
Complicaţiile legate de sarcină, naştere şi post-partum ucid zilnic circa 800 de femei şi 7.700 de nou-născuţi Aproximativ 800 de femei şi 7.700 de nou-născuţi mor zilnic în urma unor complicaţii legate de sarcină, naştere şi post-partum, a semnalat lui Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează EFE.
Prima naştere după fertilizarea in vitro, la Iaşi Primul copil conceput prin fertilizare in vitro într-o clinică din Iaşi - o fetiţă - a fost născută la începutul acestei săptămâni la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi.