Cele mai citite
 


Criza din Libia: Canada va debloca un ajutor de urgenţă de până la 5 milioane de dolari
joi, 3 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ottawa, 3 mar /Agerpres/ - Premierul canadian Stephen Harper a anunţat miercuri că guvernul său va debloca până la cinci milioane de dolari pentru a răspunde crizei umanitare provocate de exodul masiv de refugiaţi care au fugit de confruntările din estul Libiei, relatează AFP.
'Guvernul nostru va răspunde imediat crizei din Libia prin deblocarea (unei sume de) până la cinci milioane de dolari pentru ajutor umanitar şi medical, precum şi pentru adăpost', a declarat în Camera Comunelor şeful guvernului conservator.

El şi-a reiterat de asemenea apelul de încetare a violenţelor şi ca Muammar Gaddafi să-şi dea demisia. Guvernul condus de Stephen Harper a trimis spre largul coastelor libaneze fregata Charlottetown, care dispune de un elicoper şi de 240 de soldaţi. Plecată miercuri de la Halifax, nava ar urma să ajungă în zonă în şase sau şapte zile.

Organizaţiile umanitare şi comunitatea internaţională au angajat miercuri o cursă contra cronometru pentru a-i ajuta pe miile de refugiaţi masaţi în condiţii precare la frontiera dintre Libia şi Tunisia.

Confruntat cu ameninţarea unui 'dezastru', Programul Alimentar Mondial a anunţat un plan de ajutor de urgenţă în valoare de 38,7 milioane de dolari vizând 2,7 milioane de persoane din Libia, Egipt şi Tunisia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Despre buna folosire a pastilelor de iod Paris, 18 mar /Agerpres/ - Spre deosebire de Statele Unite, unde farmaciile de pe coasta de vest şi-au epuizat stocurile de iod stabil, un asemenea demers este complet inutil în Franţa, după cum estimează autorităţile sanitar-medicale, scrie Le Figaro în ediţia de joi.
Maramureş: UPU-SMURD din cadrul SJU Baia Mare, dotat cu o autospecială destinată medicului de urgenţă Baia Mare, 15 mar /Agerpres/- Fundaţia pentru SMURD a donat, marţi, Spitalului Judeţean Baia Mare o autospecială pentru medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD (UPU SMURD), precizează un comunicat de presă al SJU, remis AGERPRES.
Libia, sub ameninţarea unei penurii de alimente şi medicamente, avertizează ONU Dubai, 28 mar /Agerpres/ - O responsabilă a ONU a atenţionat luni împotriva unei penurii de alimente, medicamente şi combustibil în Libia, cerând o prezenţă umanitară în ţara africană, teatru al unei rebeliuni împotriva regimului condus de colonelul Muammar Gaddafi, transmite AFP.
Botoşani: Criză de vaccin antitetanos la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani se confruntă cu lipsa vaccinului antitetanos, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al unităţii, medicul Ştefan Bercea.
Fostul manager al SCJU Arad consideră inoportună mutarea Maternităţii în noua clădire destinată Spitalului TBC Arad, 29 mar /Agerpres/- Fostul manager şi director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Adrian Wiener, consideră inoportună mutarea Secţiei de Obstetrică - Ginecologie a SCJU în noua clădire, destinată iniţial Spitalului TBC şi construită în cartierul Grădişte, scoţând în evidenţă...
Explozie Valea Cascadelor/ Colintineanu: Celulă de criză la nivelul MS; un bărbat operat în regim de urgenţă la Floreasca Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, a anunţat că s-a format o celulă de criză la nivelul MS, în urma exploziei care a avut loc duminică într-un târg de vechituri din cartierul Militari.