Cele mai citite
 


Virusul A/H1N1/ este 'stabil', asigură şefa OMS
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Moscova, 1 iulie /Agerpres/ - Virusul A/H1N1/ este ”stabil” şi nu suferă mutaţii pentru moment, a declarat joi la Moscova directoarea generală a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/ Margaret Chan, citată de agenţiile de presă ruse, preluate de AFP.

  ”Virusul nu suferă mutaţii pentru moment, el este stabil”, a declarat dna Chan în încheierea unei întrevederi cu ministrul rus al sănătăţii şi dezvoltării sociale Tatiana Golikova. Cu toate acestea, şefa OMS a subliniat necesitatea supravegherii îndeaproape a propagării virusului gripei porcine. ”Virusul gripei este foarte imprevizibil şi ar putea suferi mutaţii”, a continuat ea.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declanşat la 11 iunie nivelul 6 (maxim) de alertă pentru gripa porcină, considerată de atunci prima pandemie a secolului 21.

De la apariţia noului virus A/H1N1/ la sfârşitul lunii aprilie, experţii OMS se tem de o combinaţie devastatoare, ce ar reuni caracteristicile noului virus, foarte contagios, şi cele ale virusului aviar, deosebit de virulent.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa porcină: OMS nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei Geneva, 4 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei de gripă A (H1N1), a declarat sâmbătă un responsabil al organizaţiei, care a estimat că evoluţia situaţiei din Europa din următoarele zile va fi determinantă în acest sens - informează AFP.
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.
Autorităţile germane avertizează asupra riscului ca gripa porcină să sufere mutaţii Berlin, 1 iulie /Agerpres/ - Agenţia federală germană pentru boli infecţioase a declarat marţi că sunt semnale că virusul gripei porcine H1N1 a început să sufere mutaţii şi a avertizat că el ar putea să se răspândească în următoarele luni într-o formă mai agresivă, transmite Reuters.
Iranul confirmă primul caz de infectare cu virusul H1N1 Teheran, 1 iulie /Agerpres/ - Iranul a diagnosticat primul caz de infectare cu virusul gripal A /H1N1/ la un iranian în vârstă de 16 ani, rezident în Statele Unite, informează luni agenţia de presă iraniană IRNA, preluată de Reuters.
Gripă porcină: mai multe state cer OMS să adopte o scară mai flexibilă de alertare în privinţa unei posibile pandemii Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Ministrul britanic al sănătăţii, Alan Johnson, a lansat luni un apel la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să nu se precipite în instituirea fazei 6 de alertă care ar anunţa o pandemie de gripă porcină, pe motiv că acest lucru ar duce la apariţia ”confuziei” în rândul...