Cele mai citite
 


Constanţa: Mii de bolnavi cu viroze, număr triplu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut
joi, 3 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Constanţa, 3 mar /Agerpres/ - Aproape 5.400 de bolnavi cu viroze au fost înregistraţi în ultimele şapte zile în judeţul Constanţa, cu 4,3% mai mult faţă de săptămâna anterioară şi de peste trei ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a informat, joi, printr-un comunicat transmis presei, că dintre cei 5.362 de constănţeni cu infecţii acute ale căilor respiratorii 115 primesc îngrijiri medicale într-o unitate spitalicească.
Totodată, 1.538 de bolnavi au pneumonie, 139 dintre ei fiind spitalizaţi.
Referitor la cazurile de gripă, este înregistrat o persoană suspectată că are această boală, ea primind la domiciliu îngrijirile medicale necesare.
În judeţul Constanţa, la începutul lunii martie 2010 erau înregistrate circa 1.600 cazuri de viroze şi 500 de pneumonie, iar în aceeaşi perioadă a anului 2009, în evidenţele DSP figurau peste 2.000 de persoane care suferă de viroze şi aproape 1.000 de pneumonie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: A fost confirmat al şaselea caz de gripă sezonieră în judeţ Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a anunţat, marţi, că a fost confirmat al şaselea caz de gripă sezonieră din judeţul Galaţi, o femeie de 56 ani, din mediul rural, cu o infecţie cu virusul AH1PDM09, a declarat marţi, presei, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea...
Constanţa: Peste 2.000 de cazuri de viroze; număr în scădere faţă de săptămâna precedentă Peste 2.300 de cazuri de viroze sunt înregistrate în judeţul Constanţa, număr în scădere faţă de săptămânile precedente, iar trei persoane sunt suspectate că sunt bolnave de gripă.
Galaţi: A fost confirmat al treilea caz de gripă din această iarnă Galaţi, 26 ian /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a anunţat, marţi, că a fost confirmat al treilea caz de gripă sezonieră din judeţul Galaţi, o tânără însărcinată în nouă luni, care însă nu a necesitat internarea.
Constanţa: Numărul bolnavilor cu viroze şi pneumonie a crescut la 3.000 Peste 2.300 de persoane din judeţul Constanţa suferă de viroze respiratorii, 690 de pneumonie, iar un bolnav este suspectat de gripă, cazuri al căror număr a crescut cu peste 41% comparativ cu media ultimelor trei săptămâni.
Galaţi: Creştere semnificativă a numărului de viroze respiratorii şi pneumonii În ultima săptămână, monitorizată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, s-a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de viroze respiratorii, iar numărul de pneumonii s-a dublat faţă de săptămâna precedentă de raportare, a anunţat, joi, directorul instituţiei Valentin Boldea.
Sibiu: Creşte în continuare numărul de viroze respiratorii şi pneumonii Numărul de infecţii respiratorii a crescut semnificativ în ultima săptămână, cu 36,56% faţă de numărul cazurilor înregistrate în săptămâna precedentă, în prezent înregistrându-se 3.657 pacienţi, cu 88,21% mai mult faţă de numărul consemnat de medici anul trecut, în aceeaşi perioadă, se arată într-un...