Cele mai citite
 


Al doilea caz de gripă A (H1N1) în Serbia
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Belgrad, 1 iulie /Agerpres/ - Al doilea caz de gripă A (H1N1) a fost confirmat în Serbia, în oraşul Sombor /nord/, la o fetiţă de patru ani care s-a întors recent din Australia, a relatat joi agenţia sârbă de presă Tanjug.

  Fetiţa a fost internată la un spital din Sombor, potrivit ministrului sănătăţii, Tomica Milosavjevic.

Primul caz de infectare cu virusul gripal A (H1N1) din Serbia a fost confirmat miercuri la un bărbat de 29 de ani care s-a întors din Argentina, trecând prin Germania şi Croaţia, aminteşte AFP.

Responsabilii sârbi au declarat că îi vor supune analizelor pe participanţii la Jocurile Universitare (Universiada) care urmează să înceapă la 1 iulie la Belgrad. Potrivit vicepremierului Bozidar Djelic, participanţii la Universiadă vor fi testaţi la începutul dar şi în timpul şederii lor în Serbia. În plus, sportivii trebuie să aibă asupra lor un certificat medical care să arate că nu sunt infectaţi cu virusul gripei porcine.

La Universiadă, o competiţie sportivă internaţională pentru studenţi, va participa, între 1 şi 12 iulie, aproximativ 10.000 de sportivi şi antrenorii acestora.

Cazuri de infectare cu virsusul gripei porcine au mai fost deja semnalate în alte două republici iugoslvae - Muntenegru şi Slovenia.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Al doilea caz în judeţ de deces cauzat de gripa porcină Un bărbat în vârstă de 58 de ani, din zona Vatra Dornei, diagnosticat cu gripă cu virus AH1N1, ce prezenta afecţiuni cronice asociate, a murit în Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES, joi, de Biroul de presă al DSP Suceava.
Suceava: Al doilea caz de AH1N1 confirmat şi un pacient cu bronhopneumonie severă decedat în judeţ În judeţul Suceava s-a confirmat un al doilea caz de gripă porcină din acest an, la o femeie în vârstă de 40 de ani, se arată într-un comunicat remis AGERPRES, joi, de adjunctul DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.
Serbia confirmă primul caz de gripă H1N1 Belgrad, 1 iulie /Agerpres/ - Serbia a confirmat primul caz de gripă H1N1, a anunţat miercuri ministrul sârb al sănătăţii, Tomica Milosavljevic, informează Reuters.
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
Botoşani: Gripa porcină, confirmată la bărbatul de 54 de ani care a decedat marţi Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani confirmă că bărbatul de 54 de ani, care a decedat, marţi, în timp ce era transferat către o clinică din Iaşi, avea virusul grupei porcine.
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.