Cele mai citite
 


Brăila: Clădirea în care funcţionează Spitalul TBC, disputată în instanţă
joi, 3 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Brăila, 3 mar /Agerpres/ - Clădirea în care funcţionează Spital TBC din Brăila este una de patrimoniu, situată în Centrul Istoric al oraşului şi construită în 1897, care este disputată în instanţă de Institutul Religios al Bisericii Catolice şi Consiliul Judeţean (CJ) Brăila, care vrea să o păstreze ca imobil cu destinaţie de spital.
Institutul Religios al Bisericii Catolice a câştigat în instanţă, în 2007, dreptul de proprietate asupra acestei clădiri, care a funcţionat multă vreme sub denumirea Pensionatul de Fete 'Sfânta Maria', dar CJ a depus o contestaţie la decizia emisă de Comisia de Specialitate a Retrocedării Bunurilor.
'Noi am depus contestaţie la Curtea de Apel Galaţi şi ne-a fost admisă. O să vedem dacă vor face recurs. Deocamdată, imobilul îşi păstrează destinaţia de spital', a declarat secretarul general al CJ Brăila, Nicu Filoti.
Situaţia privind incertitudinea asupra clădirii este cu atât mai complicată cu cât la Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila se află în derulare un proiect cu fonduri europene pentru dotarea ambulatoriului unităţii, în valoare de aproximativ 3 milioane de lei.
Sora Angela, membră a Congregaţiei Jezus, filiala Brăila, declara anul trecut, pentru AGERPRES, că primele demersuri pentru revendicarea imobilului au fost făcute încă din 1990, iar prima notificare oficială către Primăria Brăila s-a făcut în anul 2001.
'Cazul nostru este analizat de Comisia de Specialitate Retrocedări a Bunurilor Institutului Religios - Biserica Romano- Catolică. Superiorii de la centru mi-au spus foarte clar că nu se doreşte ca imobilul să fie luat abuziv, vrem ca toate lucrurile să decurgă şi să se rezolve pe cale paşnică', a spus sora Angela.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Clădirea în care funcţionează Spitalul TBC, disputată în instanţă de peste zece ani Clădirea în care funcţionează Spitalul TBC din Brăila este disputată de peste zece ani în instanţă de Institutul Religios al Bisericii Catolice şi Consiliul Judeţean (CJ) Brăila, care vrea să o păstreze ca imobil cu destinaţie de spital.
Brăila: Schimb de imobile, pentru a păstra clădirea în care funcţionează Spitalul TBC Consiliul Judeţean Brăila va oferi la schimb Institutului Religios al Bisericii Catolice, proprietarul clădirii în care funcţionează Spitalul TBC şi care a fost revendicată în instanţă, mai multe variante de imobile, pentru a păstra actualul imobil în care îşi desfăşoară activitatea instituţia spitalicească...
Brăila: Spitalul TBC funcţionează într-o clădire revendicată de Biserica Catolică Spitalul de Pneumoftiziologie din Brăila funcţionează într-o clădire de patrimoniu, aflată în Centrul Istoric al oraşului, construită în 1897, care este revendicată de Institutul Religios al Bisericii Catolice.
Brăila: CJ va cumpăra clădirea Spitalului TBC, dacă preţul cerut nu va depăşi 900 mii euro Consiliul Judeţean (CJ) Brăila va cumpăra de la proprietari clădirea în care funcţionează Spitalul de Pneumoftiziologie - TBC, dacă preţul cerut nu va depăşi 900 mii euro, potrivit evaluării experţilor, a declarat joi, în conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila, Iulian Chiriac.
Brăila: A fost inaugurat Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Brăila, proiect în valoare de peste 3 milioane lei, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, a fost inaugurat, joi, investiţia urmând să deservească pacienţii bolnavi de TBC din Brăila şi judeţele limitrofe.
Brăila: Centru de excelenţă în chirurgia ORL, după inaugurarea celui de glaucom Consiliul Judeţean (CJ) Brăila are în derulare un proiect de înfiinţare, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a unui centru de excelenţă pentru chirurgia urechii, nasului şi gâtului dotat la standarde internaţionale, proiect care urmează după inaugurarea unicului centru de tratament complet al ...