Cele mai citite
 


MS: Aproape 1,8 milioane de persoane, vaccinate împotriva gripei sezoniere
joi, 3 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 3 mar /Agerpres/ - Peste 1.170.000 de persoane au fost vaccinate gratuit împotriva gripei de sezon, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS) transmis, joi, AGERPRES.
Procesul de vaccinare antigripală va continua cel puţin până la sfârşitul lunii martie, la nivelul direcţiilor de sănătate publică existând încă 141.000 de doze de vaccin gripal, din cele 1.300.000 de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii pentru sezonul 2010-2011 şi cele cumpărate de către direcţiile de sănătate publică la nivel local.
Dintre persoanele vaccinate până în prezent, aproximativ 600.000 sunt persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, restul fiind cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform strategiei MS şi recomandărilor OMS şi ECDC.
Campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.
Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandă tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit.
Dacă există judeţe care au epuizat stocurile, pot fi transferate doze de vaccin din judeţele care încă mai deţin aceste produse, se menţionează în comunicat.
De asemenea, MS atrage atenţia populaţiei cu privire la necesitatea unui comportament adecvat de evitare a îmbolnăvirilor şi recomandă spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, evitarea zonelor aglomerate şi respectarea unui regim de viaţă sănătos.
Totodată, MS recomandă evitarea riscului apariţiei de focare în colectivităţi prin efectuarea triajului de către cadrele didactice în clasă şi trimiterea la medic sau izolarea la domiciliu a oricărui elev care prezintă febră sau semn de boală respiratorie acută.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu încă 143.000 numărul dozelor de vaccin gripal pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi, în special, prin gripă, în perioadele reci şi cu fluctuaţii de temperatură.
Comunicat de presă - Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal pentru sezonul 2015- 2016
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
Peste 96.000 de persoane au fost vaccinate antigripal după două săptămâni de campanie Peste 96.000 de persoane au fost vaccinate antigripal în primele două săptămâni de la începutul campaniei gratuite derulate de Ministerul Sănătăţii, până în prezent specialiştii în sănătate publică informând că activitatea virozelor respiratorii este de intensitate joasă, fără răspândire geografică,...
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon va începe la sfârşitul acestei luni Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii (MS) împotriva gripei de sezon va începe la sfârşitul acestei luni, ea vizând reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripă.