Cele mai citite
 


Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, la a doua ediţie
joi, 3 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 3 mar /Agerpres/ - Cea de-a doua ediţie a Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi se va desfăşura, în perioada 11-13 martie, în Capitală, se arată într-un comunicat al Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, evenimentul fiind organizat în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România.
Printre temele care vor fi discutate în cadrul Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi se numără drepturile pacienţilor, comunicarea medic-pacient, rolul asociaţiilor de pacienţi, accesul la tratament şi investigaţii sociale, medicamente inovatoare vs. medicamente generice, protecţia socială a pacienţilor/reintegrarea socio-profesională, surse de finanţare pentru asociaţiile de pacienţi, reţele internaţionale de pacienţi, relaţia asociaţiilor de pacienţi cu autorităţile/industria farmaceutică.
La forum vor participa peste 200 de reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi din ţară, dar şi străinătate, printre care şi reprezentanţi ai Forumului European al Pacienţilor şi ai Alianţei Mondiale de Hepatită.
Walter Atzori, de la Forumul European al Pacienţilor, şi Achim Kautz, de la Alianţa Mondială pentru Hepatită, le vor vorbi reprezentanţilor asociaţiilor româneşti de pacienţi despre posibilităţile de obţinere a unor surse de finanţare, despre relaţia asociaţiilor de pacienţi cu autorităţile, cu medicii, despre posibilităţile şi beneficiile pe care le-ar putea avea dacă devin membrii într-o reţea internaţională de profil.
Concluziile Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi vor fi redactate şi prezentate instituţiilor statului, mass-media şi Forumului European al Pacienţilor care va avea loc în luna octombrie 2011 la Bucureşti.
În ultima zi a Forumului va fi sărbătorită Ziua Europeană a Pacienţilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asociaţiile de Pacienţi din România se reunesc la Bucureşti Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi din România se va desfăşura în perioada 5-7 martie, la Bucureşti, fiind organizat de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (C.O.P.A.C.), în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România.
Medicul şef al CNAS: Este greu să gestionezi bani puţini când nevoile sunt mari Bucureşti, 11 mar /Agerpres/ - Medicul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Marius Filip, a declarat, vineri, în deschiderea Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, că din punct de vedere financiar este greu să gestionezi banii puţini care se strâng când nevoile sunt foarte...
CMR şi COPAC au demarat campania naţională de informare 'Săptămâna pacienţilor' Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) şi Colegiul Medicilor din România au demarat, luni, campania naţională de informare ''Săptămâna pacienţilor'', realizată sub înaltul patronaj al Guvernului.
COPAC şi CMR au lansat a doua ediţie a evenimentului "Săptămâna pacienţilor" Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România în parteneriat cu Colegiul medicilor din România lansează miercuri cea de-a II-a ediţie a "Săptămânii pacienţilor", care îşi propune să aducă în spaţiul public problemele pacienţilor, să creeze un dialog constant şi constructiv între...
Reforma sistemului sanitar, dezbătută la a III-a ediţie a Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România, organizează în perioada 13 - 14 martie 2012, Bucureşti, Hotel Caro, a treia ediţie a Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, informează organizaţia, printr-un comunicat...
A treia ediţie a Forumului Naţional al Pacienţilor Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) va organiza la Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România, în perioada 13-15 martie 2012, a treia ediţie a Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi.