Cele mai citite
 


Brăila: Comasarea spitalelor ar putea duce la pierderi de 7 milioane de euro din finanţări europene
vineri, 4 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comasarea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie şi a celui de Pneumoftiziologie cu Spitalul Judeţean de Urgenţe din Brăila ar putea duce, prin dispariţia personalităţii juridice a celor două instituţii, la pierderi de 7 milioane de euro, bani obţinuţi din proiecte cu finanţare europeană, după cum susţin managerii celor două unităţi sanitare care urmează a fi comasate.
Spitalul de Obstetrică-Ginecologie implementează, printr-un program derulat, împreună cu Ministerul Sănătăţii, cu fonduri de la Banca Mondială, un proiect de reabilitare şi modernizare a instituţiei, în valoare de 6,5 milioane de euro, care are termen de finalizare anul 2013.

'Nu ştim ce se va întâmpla cu proiectul finanţat de Banca Mondială, după ce vom fi comasaţi. Spitalul şi-ar pierde personalitatea juridică, pentru că noi suntem titularii. Proiectul este aproape licitat, există deja un câştigător, dar în aceste condiţii riscăm să pierdem aceşti bani', a declarat, pentru AGERPRES, managerul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie, Radu Duţu.

Şi Spitalul de Pneumoftiziologie se află în pericol de a returna finanţarea europeană pentru programele aflate în derulare şi de a pierde cofinanţarea cu care a contribuit Consiliul Judeţean Brăila la aceste proiecte, după cum a declarat managerul instituţiei spitaliceşti, Ştefan Sînpentru.

Proiectul are o valoare de 2,9 milioane lei şi vizează modernizarea ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie Brăila.

'Acum se află în derulare procedurile stabilite de lege pentru autorizarea funcţionării computerului tomograf achiziţionat de CJ prin programul cu finanţare europeană. După comasare, Spitalul de Pneumoftiziologie dispărând ca entitate juridică, sumele obţinute prin finanţarea europeană ar trebui returnate, iar cofinanţarea autorităţii locale s-ar pierde', a spus Ştefan Sînpentru.

Din cele 111 spitale care vor fi comasate la nivelul întregii ţări, două sunt din Brăila, respectiv Spitalul de Obstetrică-Ginecologie şi Spitalul de Pneumoftiziologie, după cum a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CJ Brăila: Prin comasarea spitalelor, Guvernul ne bagă efectiv pumnul în gură Brăila, 8 mar /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că nu i se pare normal ca Guvernul să forţeze spitalele spre comasare, prin faptul că nu vor mai fi autorizate, dacă nu fac acest pas.
Brăila: Comasarea spitalelor se face prin şantaj, afirmă preşedintele Comisiei de sănătate din Senat Senatorul PSD de Brăila, Ion Rotaru, preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii utilizează ''şantajul'' pentru a pune în aplicare hotărârea privind comasarea spitalelor, deoarece condiţionează clasificarea spitalelor şi acordarea...
Brăila: Comasarea spitalelor, simulată de Consiliul Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că va face o simulare pe comasarea spitalelor propusă de Ministerul Sănătăţii, pentru a vedea care este diferenţa financiară care apare în urma aplicării acestei măsuri.
Brăila: Lucrările de reabilitare a Maternităţii, finalizate în procent de 35%, deşi proiectul trebuia terminat luna aceasta Lucrările de reabilitare şi modernizare a Maternităţii Brăila, care se realizează cu fonduri de la Banca Mondială, sunt finalizate în procent de 35%, deşi proiectul trebuia terminat luna aceasta, a informat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, dr. Mihail Iugulescu.
Iaşi: Şeful CJ a semnat contractul de finanţare pentru modernizarea Ambulatoriului Spitalului de Pneumoftiziologie Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a semnat, luni, contractul de finanţare pentru Proiectul 'Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie Iaşi'.
Bacău: A fost finalizată reabilitarea şi modernizarea Maternităţii Spitalului Judeţean, investiţie de aproape 35 de milioane de lei Finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Maternităţii Spitalului Judeţean de Urgenţe Bacău a fost marcată joi printr-o festivitate la care au fost prezenţi europarlamentarii Daciana Sârbu, Minodora Cliveti şi Cătălin Ivan, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu şi Vasile...