Cele mai citite
 


Campanie pentru testul Papanicolau, în scopul prevenirii cancerului de col uterin
vineri, 4 martie 2011   ::   2 Comentarii :: :: Stiri
 
Testul Papanicolau reprezintă o metodă la îndemâna oricărei femei pentru a preveni cancerul de col uterin, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, medicul Elena Susanu, de la Grupul Medical Romgermed.
Potrivit medicului, în acest scop, se mai pot face şi testul pentru Papilloma virus, colposcopie şi chiar biopsia ţintită pe o anumită zonă.

Dr. Susanu a menţionat că în cazul determinării virusului Papilloma se poate evidenţia dacă există vreuna dintre tulpinile cu potenţial cancerigen.

Jurnalistul Corina Dragotescu, care a fost diagnosticată cu cancer mamar, sfătuieşte femeile trecute de 30 de ani să meargă la medic pentru consult.

'Am avut un cancer pe care l-am dus pe picioare până aproape să mă duc în groapă. Trebuie să fim conştiente că ni se poate întâmpla oricând, iar un examen la medic trebuie făcut. Este foarte simplu să face un test Papanicolau', a spus Corina Dragotescu.

Grupul Medical Romgermed a lansat joi campania de testare Papanicolau, femeile interesate putând face un consult gratuit la cabinetele Romgermed, iar apoi un test Papanicolau la preţul de 50 de lei.

Cu acest prilej, s-a deschis o linie telefonică 0731.121.256 la care răspunde Corina Dragotescu şi care dă sfaturi tuturor persoanelor care sunt interesate.

În Bucureşti, campania se va desfăşura în perioada 1-31 martie, la Constanţa în aprilie, la Tulcea - mai, Giurgiu - iunie.

În oraşe în care nu există cabinete Romgermed va exista un parteneriat public cu spitalele. La sfârşitul lunii iunie se va realiza o evaluare pentru a realiza un feedback privind testarea Papanicolau.

În România mor zilnic şase femei de cancer de col uterin.
Notare
Comentarii
In perioada in care se face tratamentul de cancer la san, acesta este gratuit chipurile, dar in perioada urmatoare se intra intr-o perioada urata.
Daca te intorci la serviciu colegii au mereu intrebarea in priviri si gesturi ,, de ce nu pleaca si asta la pensie?", daca te pensionezi, risti sa nu ai bani de mers macar la controlul periodic,nu mai zic de alimentatie si multe alte nevoi, ca sa poti trai demn, daca muncesti oricum nu ajung banii de toate investigatiile precum testul papanicolau care ar trebui sa fie gratuit macar in cazul nostru.

de lacramioara
va_ti intrebat de ce nu merg femeile de rand la medic mai des?
pentru ca nu au bani ,toate testele sunt scumpe pentru buzunarele lor .mai ales daca mai lucreaza si la negru si nu sunt platitori CAS si daca se intampla sa afle ca sunt bonlave cu ce bani sa se trateze? mai bine nu se duc,banii pe care ii au isi cresc copii.Q sa spuneti ca e mai importanta sanatatea asa este ,dar lipsa banilor e mult mai grava si fara ei esti nimic de asta mor o multime de femei macar acel test papanicolau sa fie gratuit.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancerul de col uterin, pe locul 2 ca frecvenţă la femei În România, şase femei mor zilnic din cauza cancerului de col uterin, dar 54% dintre femeile din ţara noastră consideră că nu se pot îmbolnăvi, deşi sunt conştiente de această boală, relevă un studiu realizat de G.f.k, prezentat marţi seară, la dezbaterea organizată de Fundaţia "Renaşterea", cu prilejul...
Braşov: Campanie de informare, educare şi conştientizare cu privire la cancerul de col uterin Asociaţia "Îngrijire Acasă" împreună cu Asociaţia Filantropică Medicală "Christiana" şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov organizează, în perioada 19 ianuarie-20 martie, campania de informare, educare şi conştientizare cu privire la cancerul de col uterin, cu mottoul "Cu ajutorul tău, aproape...
Braşov: Campanie de informare, educare şi conştientizare cu privire la cancerul de col uterin Asociaţia "Îngrijire Acasă" împreună cu Asociaţia Filantropică Medicală "Christiana" şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov organizează, în perioada 19 ianuarie-20 martie, campania de informare, educare şi conştientizare cu privire la cancerul de col uterin, cu mottoul "Cu ajutorul tău, aproape...
Tulcea: Puţini medici de familie participă la Programul naţional de prevenţie a cancerului de col uterin Doar 62 din cei circa o sută de medici de familie din judeţul Tulcea sunt înscrişi în momentul de faţă în Programul naţional de screening pentru cancerul de col uterin, numărul acestora fiind considerat mic de către coordonatoarea programului, Iulia Florea Răducan.
Olsavszky (OMS): România este pe primul loc în Europa la decesele provocate de cancerul de col uterin România este pe primul loc în Europa la decesele provocate de cancerul de col uterin, conform statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii prezentate miercuri de reprezentatul OMS în România, Victor Olsavszky.
Cluj: Campanie a OSM pentru prevenirea infecţiei cu HPV şi a cancerului de col uterin Cluj-Napoca, 15 ian /Agerpres/ - Organizaţia Studenţilor Medicinişti (OSM) va derula, între 16 şi 21 februarie, o amplă campanie de informare a populaţiei care include două acţiuni: prima despre infecţia cu HPV (Human Papilloma Virus), iar cea de-a doua privind cancerul de col uterin.