Cele mai citite
 


Cluj: Spitalul regional de urgenţă va deservi patru milioane de oameni
vineri, 4 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viitorul spital regional de urgenţă care va fi construit la Cluj va deservi circa patru milioane de persoane din regiunea de nord-vest a României, se arată într-un comunicat difuzat joi de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.
'Urmare a memoriilor transmise şi a demersurilor pe care Consiliul Judeţean Cluj le-a iniţiat în acest sens pe lângă Guvernul României, în şedinţa de ieri a Executivului a fost aprobat Memorandumul privind demararea construcţiei a şase spitale regionale de urgenţă prin parteneriat public-privat, printre care şi Spitalul Regional de Urgenţă Cluj', se menţionează în comunicatul CJ Cluj.

Potrivit autorităţilor clujene, spitalul va fi construit pe un teren de 14 hectare aflat pe teritoriul comunei Floreşti, în vecinătatea municipiului Cluj-Napoca, va avea 800 de paturi, 37 de secţii medicale şi un heliport, iar costul estimat se ridică la 150 de milioane de euro.

Noile spitale regionale de urgenţă de la Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti vor costa aproximativ 1,5 miliarde de euro, fiind gândite ca centre universitare care să asigure condiţii de asistenţă medicală de urgenţă unitară, în special pentru cazurile care necesită o abordare terapeutică multidisciplinară. Ele vor funcţiona ca unităţi compacte, autonome, de urgenţă, cu funcţionalitate integrală - investigaţii, diagnostic şi tratament - şi care să eficientizeze serviciul medical prin reducerea timpului şi costurilor pentru stabilirea diagnosticului.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, speră ca viitorul spital să poată fi funcţional în circa cinci ani.

'Ne bucurăm să constatăm că Guvernul a fost extrem de receptiv şi a dat curs favorabil solicitărilor repetate ale Consiliului Judeţean Cluj de a sprijini proiectul de construire a viitorului spital Regional de Urgenţă Cluj, un proiect de importanţă capitală pentru locuitorii judeţului Cluj dar şi ai regiunii de Nord-Vest a ţării. Mai mult decât atât, suntem extrem de satisfăcuţi de faptul că edificarea Spitalului Regional din Cluj a fost desemnată drept prioritate absolută a Guvernului, alături de construirea spitalului regional de la Iaşi. Consiliul Judeţean Cluj va continua eforturile întreprinse în acest sens, astfel încât lucrările efective să înceapă în cel mai scurt timp posibil, iar finalizarea acestui obiectiv strategic pentru judeţul Cluj să aibă loc în aproximativ cinci ani', a precizat Alin Tişe, în comunicatul CJ Cluj.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Construcţia celor şase spitale regionale de urgenţă ar putea începe în 14 - 16 luni Bucureşti, 3 mar /Agerpres/ - Construcţia celor şase unităţi spitaliceşti regionale ar putea demara în termen de 14 - 16 luni şi ar putea dura aproximativ 4 ani, estimează Ministerul Sănătăţii.
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, cel mai aproape de statutul de spital regional Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că SCJU este cel mai aproape de statutul de spital regional dintre toate unităţile de profil din ţară, urmând să fie înfiinţate doar două secţii care lipsesc în prezent.
Cioloş: Vom investi în patru centre de arşi la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti Guvernul va finanţa anul viitor un program naţional pentru arşi, urmând să fie făcute investiţii în patru centre de profil la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti, a anunţat miercuri premierul Dacian Cioloş.
Municipiul Târgu Mureş nu va renunţa la ideea de a avea un spital teritorial, susţine Dorin Florea Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea nu renunţă la ideea de a avea un spital teritorial, chiar dacă Ministerul Sănătăţii a indicat trei unităţi sanitare regionale care ar putea fi construite din fonduri europene în alte trei...
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.