Cele mai citite
 


Marea Britanie: Peste 500 de noi cazuri de gripă porcină într-o singură zi
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Londra, 1 iulie /Agerpres/ - Peste 500 de noi cazuri de persoane contaminate cu virusul gripei porcine au fost confirmate vineri în Anglia, ridicând la 4.250 numărul total de îmbolnăviri din Marea Britanie, potrivit cifrelor oficiale, transmite AFP.

Astfel, în Anglia fost descoperite 535 de cazuri, care se adaugă la cele 111 cazuri confirmate joi în Scoţia, a anunţat Agenţia de Protecţie Sanitară /HPA/.

Escaladarea epidemiei de gripă porcină în Marea Britanie, una dintre cele mai afectate ţări din lume, s-ar putea accelera la toamnă, potrivit principalului consilier medical al guvernului, care se aşteaptă la zeci de mii de noi cazuri în fiecare săptămână.

Autorităţile britanice au anunţat joi o schimbare de strategie în lupta împotriva epidemiei în contextul numărului de îmbolnăviri aflat în creştere.

De acum înainte, virusul antigripal nu va mai fi prescris decât persoanelor care prezintă simptomele bolii, fără a mai fi utilizat pentru toţi cei care intră în contact cu bolnavii.

Până în prezent, o singură persoană a decedat în Marea Britanie din cauza gripei porcine.

La nivel mondial, virusul gripal A (H1N1) a contaminat 59.814 persoane din 113 ţări, făcând 263 de morţi, potrivit unui nou bilanţ publicat vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Lecţiile gripei porcine: pregătirea pentru o pandemie presupune pregătirea pentru surprize Londra, 13 mai /Agerpres/ - Pe măsură ce povestea epidemiei de gripă porcină este dezvăluită, devin evidente o serie de lecţii ce trebuie învăţate. Investiţii uriaşe în pregătirea pentru eventualitatea unei pandemii, îmbunătăţiri aduse sistemelor de monitorizare şi a sistemelor de reacţie, precum şi...
Noi cazuri de gripă A (N1H1) confirmate în Australia, Thailanda, Noua Zeelandă Melbourne, 1 iulie /Agerpres/ - Doi australiani au murit în urma contractării gripei A (H1N1), ridicând bilanţul morţilor provocate de virus în Australia la 7, notează Associated Press. Ofiţerul-şef adjunct pentru sănătate din Victoria, Rosemary Lester, a declarat luni că cei doi bărbaţi, în vârstă...
Brazilia: 69 de cazuri noi de gripă porcină Brasilia, 1 iulie /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii din Brazilia a înregistrat 69 de noi cazuri de gripă porcină, ridicând la 591 numărul persoanelor contaminate de virusul A/H1N1 în această ţară, de patru ori mai multe decât în urmă cu o săptămână, informează AFP.
O şcoală din Paris, închisă după descoperirea a 7 cazuri de gripă porcină Paris, 1 iulie /Agerpres/ - Autorităţile sanitare din Paris au decis luni închiderea unei şcoli după depistarea a şapte cazuri de contaminare cu virusul gripal A (H1N1) printre elevii instituţiei, transmite AFP, citând un comunicat al prefecturii.
Gripa porcină, suspectată că s-ar fi extins în Europa Paris, 27 aprilie /Agerpres/ - Gripa porcină, suspectată că a ucis 81 de persoane în Mexic, pare să se extindă în diferite ţări, temerile autorităţilor sanitare mondiale de o pandemie umană fiind în creştere, informează AFP.
Marea Britanie: Relansarea campaniei de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă A Guvernul britanic a relansat, sâmbătă, campania de prevenire a îmbolnăviri cu gripă A, în contextul creşterii numărului persoanelor afectate de această afecţiune în ultimele luni, informează EFE.